Perşembe, Ağustos 26, 2010

Yoğurtlu, Baharatlı Semizotu Salatası


Geçen akşamki iftarda ağır bir et yemeği vardı onun yanına etin ağırlığını alıcak hafif bir salata güzel gider diye düşündük. Semizotu yaz boyunca bizim evde neredeyse hafta da bir yapılır. Domatesli salataya doğranır, yoğurtla veya zeytinyağlı yenir. Bu sefer sadece yoğurt dökmek yerine bir kase yoğurda 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı pulbiber ve 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip çatalla çırpıp otların üzerine döktüm. Eğer ekşi tatları sevenlerdenseniz elma sirkesini tavsiye edeceğim. Benim çok hoşuma gitti. 

Bir dahaki sofra içinse kalan semizotlarına yoğurt döktükten sonra bir cezvede zeytinyağı, biraz biber salçası, pulbiber, karabiber karışımını azıcık kavurup üzerinde gezdirmeyi planlıyorum.

Afiyet olsun,
İrem.

2 yorum:

  1. En sevdiğim salatalardan biri..
    Ellerinize,gönlünüze sağlık,şifa olsun..
    Muhabbetle :)

    YanıtlaSil
  2. İftar sofralarınızı süsleyen "Fırında Tavuk Yemekleri"nizi bizimle paylaşıp, paylaşırken eğlenmeye ve eğlenirken MAGGİ'nin sponsorluğunda gerçekleşen yarışmamızdan birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?? Katılmak için tek yapmanız gereken tarifinizi fotoğrafıyla birlikte bize göndermek.. Ayrıntılar için www.hamaratabla.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...