Domates Soslu Rokalı Spagetti

Perşembe, Şubat 10, 2011


Yine uzuuun bir aradan sonra tarif yazıyorum. Bu tarifi yıllardır yapıyorum bugün yine arkadaşımla yapıp yedik ve "e artık koy şu tarifi bloga!" dedi. Tam fotoğraf çekicekken digital kameramın şarjı bitti mecburen telefonun kamerasıyla çektim bu yüzden pek parlak bir fotoğrafım yok. Tarifi de yıllar önce seyrettiğimiz bir Bambino! adındaki Japon dizisinden almıştım. Dizinin hikayesi genç, yetenekli ve hırslı yeniyetme aşçı Tokyo'ya gelir ve İtalyan yemekleri alanında daha da çok şey öğrenmek ister, büyük şehre gelince işlerin eskisi gibi kolay olmayacağını işe bulaşıkçı olarak başlayınca farkeder. Dizinin her bölümünde öyle güzel makarnalar yapıyorlardı ki özellikle bu rokalı olanı seyrederken ağzımızın suları akıyordu en sonunda yaptık da yerken seyredip rahatladık :). Bu tarz restoran mutfaklarında geçen dizilere bayılıyorum eğer siz de seviyorsanız iki tane daha tavsiyem var Pasta ve Gourmet hem çok keyifli diziler hem de mutfakta çalışmanın ne kadar zor ve tehlikeli olduğunu şirin hikayelerle anlatıyorlar. Bu üç dizinin ortak noktası bizde eskiden var olan ama şimdi esamesine rastlanmayan "emeğe, büyüğe, başarıya, azme saygının" doğal olarak işlenmesi. Bu kadar dizi reklamından sonra en sevdiğim makarnalardan biri olan Domatesli, Rokalı Spagetti'yi anlatıyım biraz da bari :) 

Bu sefer domatesleri robotta kabuklarıyla beraber çektim ama yazın domatesler çok daha taze ve güzel olduklarında kabuklarını soyup iri iri doğrayarak yapıyorum ve sosu bazen sarımsaklı bazen soğanlı yapıyorum. Eğer sarımsaklı yapmak isterseniz 2 küçük diş rendelenmiş sarımsağı soğan gibi yağda kavurup işleme devam edebilirsiniz. Makarnayı ne kadar haşlayacağınızı miktarını vs yazmıyorum farklı bir tarif değil ben 10 dk tuzla suda haşlayıp, süzerim. Bu tarifte makarnaları sosla karıştırırken ateşten almıyorsunuz o yüzden makarnayı 12 dk pişiriyorsanız biraz daha diri bırakmanızı tavsiye ederim çünkü biraz da sosla pişiyor.

2 Kişilik

Malzemeler
  • 3 orta boy domates, kabuklarıyla beraber robotta çekilmiş veya iri küpler halinde doğranmış
  • 1 orta boy soğan, küçük küpler halinde doğranmış veya 2 küçük diş sarımsak, rendelenmiş
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1/2 demet roka, sadece yaprakları, isterseniz iri doğrayabilirsiniz isterseniz ince kıyabilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsterseniz 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
  1. Sos tenceresine zeytinyağını koyup ısıtın, soğanları (veya sarımsağı) ekleyin şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.
  2. Biber salçasını ekleyin biraz soteleyin ve domatesleri ve suyu ekleyin.
  3. Baharatı, tuzu ve şekeri ekleyin.
  4. Kapağını kapatıp 20 dk kadar kaynatın.
  5. Kaynayan sosun içine rokaları atın, karıştırın. Ardından hemen haşlanmış süzülmüş makarnayı ekleyin ve kısık ateşte makarnayı güzelce karıştırın. Ocaktan alıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

You Might Also Like

4 Comments

  1. Çok lezzetli görünüyor.En yakın zamanda yapmayı düşünüyorum.

    minik sofram

    YanıtlaSil
  2. Gece gece görmeseydim iyiydi bu makarna tabağını, tam yemelik, ellerinize sağlık :)Artık sabah denenecek hemen :)))

    YanıtlaSil
  3. İremcim makarnan süper ellerine sağ
    lık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Yorumlara teşekkürler gerçekten bayılarak yediğim bir sostur.

    Safran, makarna tabağı dedin de dün makarnayı içine koyarken tencere elimden düştü tabağı çatlattım biraz :(( hüzünlüyüm :P

    YanıtlaSil

Subscribe