Çikolata Kaplı Güllü Lokum ve Cappuccino alla Cannela

Salı, Mart 22, 2011


Kapuçino makinemi aldığımdan beri her gün bir fincan yapmak ve farklı kahveler denemek alışkanlık haline geldi. Bol sütlü bol köpüklü bir fincan yanında da küçük bir tatlı gün ortasında harika bir mola oluyor. Bu sefer farklı bir kahve deneyip yanına da geçenlerde hediye gelen Sultans Lokumlarından aldım.

Bu lokumları yıllar önce bir yerde yemiştim ve bayılmıştım; çikolata & lokum harika bir ikili bana göre. Sonra marketlerde filan aradım aradım bulamadım bu markayı diğer markalar da aynı güzellikte değildi sonra web sayfalarını buldum ve bir mail attım nereden ulaşabilirim diye. Bir gün telefonum çaldı Sultans Lokumları'ndan İlknur Hanım aradı ve istersem bana gönderebileceklerini söyledi. Böylece bir koli lokum Samsun'dan kapıma geldi. Buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum ve inşallah yakınımda alabileceğim yerlerde de görürüm.


Tarçınlı kapuçino yapmak da aslında tarçını çok sevdiğimden aklıma geldi ama araştırınca gördüm ki zaten bu işin uzmanları -doğal olarak- bu tadı çoktan bulmuşlar ama aynı yöntemle mi yapıyoruz şüpheliyim. Ben bir ölçü espresso inceliğinde taze çekilmiş kahveye 1 çay kaşığı tarçın koyup kahveyi öyle sıkıştırdım. Tarçın seviyorsanız tavsiye ederim tadını ve kokusunu kahvede çok seviyorum. Bir ara da evdeki sade lokumları çikolatayla kaplamayı düşünüyorum bakalım nasıl olucak?


You Might Also Like

3 Comments

  1. canım çekti valla görünce.nasılda güzel olmuş kahve.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. mis gibi olmuş afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar

    Bir süre önce rss kaynalı bir problemden dolayı takip listenize eklediğiniz mutfak sırları rss'inde yeni eklenen tarifleri fotoğrafları büyük olarak geliyordu. Şimdi bu sorun giderildi ve tam olarak blogspot sitelerine göre ayarlandı. Site tasarımınızı etkiliyor diye listenizeden çıkarttığınız bir durum oluştu ise artık tekrar ekleyebilirsiniz.

    Rss adres: http://feeds.feedburner.com/feedburner/SEuR

    Sevgiler

    YanıtlaSil

Subscribe