Karşı yakada iftar

Pazartesi, Eylül 05, 2011

Üç saatlik bir yolculuğun sonunda bu güzel sofraya vardık.

Ramazan bitti ama sofralar hala bitmedi. Ramazan'ın son haftası uzuuuun bir yolculuk sonucu vardığımız iftar sofrasında bazı lezzetler vardı ki hala tadı damağımda. Aşağıdaki menüdekilerin hepsi birbirinden lezzetliydi. Çok fazla fotoğraf çekemedim maalesef ezandan 3 dakika önce vardığımız ve hızla yiyip bitirdiğimizden.


Yukarıdaki menüden harika baharat oranıyla mercimek çorbası, etinin lezzeti ve yumuşaklığıyla mantar soslu dana bonfile ve ilk defa tattığım katmaç favorilerim. Yapanların ellerine sağlık.

Katmaç

Katmaç, Derya'nın babaannesinden öğrendiği bir tarifmiş. Birçok yörede belki de farklı isimlerle soğuk çorba, ayranlı çorba olarak biliniyor olabilir. Ama benim "cacık" olarak yemeğin yanında servis edilmesi çok hoşuma gitti.

Tarifini öğrendiğim kadarıyla aktarıyorum; istediğiniz miktarda yoğurdu bol tuz ve kuru nane ile su ilave ederek ayran kıvamında pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Her kase ayran başına bir çorba kaşığı haşlanmış buğday ilave ederek karıştırın. Püf noktası bol naneli olmasıymış.

Kaju fıstıklı peynirli kırmızı biberler

Peyniri, kıyılmış dereotu, pulbiber ve dövülmüş kaju fıstığıyla karıştırıp ezin. Közlenmiş biberleri iki parmak genişliğinde şeritlere bölerek arasına peynirli harçtan koyup rulo yapın.

Afiyet olsun,

You Might Also Like

7 Comments

  1. gercekten harıka bır sofra senın fotoların ve sunumun ıle dahada guzel

    YanıtlaSil
  2. harika bir masa imis yapanin ellerien saglik yiyenlerin damaklarina saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  3. Sofralarınız bıl, sohbetiniz doyumusuz olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Güzel yorumlarınıza ve iyi dileklerinize teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. harika bir sofra olmuş gerçekten:)
    özenle itina ile hazırlanmış...
    muhabbetiniz daim olsun..
    bende beklerim sayfama...
    birtutamkekik.blogspot.com
    güzel paylaşımlarınızın takipçisiyim...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. minicik bir öneri:yorum ayarlarınızdan kelime doğrulamayı kaldırırsanız size daha kolay ve daha çok yoru ulaşacaktır...
    kolaylıklar diliyorum:)
    muhabbetle...

    YanıtlaSil
  7. Eskiden çok spam yorum gelirdi o yüzden koymuştuk ama artık öyle bir sorun yoksa kaldırırız tabii ki :) Yeni blogunuzu, blog listeme ekledim güzel pişirip yiyip içmeler...

    YanıtlaSil

Subscribe