Muhteşem Tost {Roka, Sucuk, Domates ve Kaşarlı Panini}

Cuma, Eylül 09, 2011

Bugün arkadaşıma oldukça geç bir geçmiş olsuna gittim. Birlikte dün aldığım mini somunlarla rokalı, domatesli, sucuklu, kaşarlı tost yaptık. Fazlasıyla çıtır olduğundan çatııırr çıtıııırrrrr sesleriyle yendi bitti. Şimdi bir tost ne kadar farklı olabilir? Genellikle tost kültürü bayat ekmekleri değerlendirmek üzere var ama ben taze ve değişik ekmeklerle büyük tostlar yapıp içine mantardan domatese ne istersem koyarak denemeyi çok severim ve bu yüzden "panini" olarak isimlendirdim. Sevgili arkadaşım mantar, kabak gibi şeyleri sevmediğinden ona bulduğum versiyon domates ve rokalı olan. İlk bak bugün tost yiyelim çok güzel değişik olucak içine roka koyucam dediğimde benimki tost ekmeğiyle olsun bari diğerek burun kıvırmıştı ama yine aklını bu mini somunlarla çelmiştim. Sonuç: "Çoookk güzel olmuuuş yaaa" diyerek yemişti.

Zaten ekmeğin köşesini ve çıtırını seviyorsanız bu aralar epey popüler bu mini somunlar tam size göre bırakın paketlenmiş garip tatlı tost ekmeklerini çavdarlı, haşhaşlı, tahıllı taptaze mini ekmeklerle veya bagetle tostu deneyin. Bir de domates ve rokanın inkar edilemez uyumu var tabii ki. Yanına da ev yapımı şeftalili buzlu çay tercihim ama biz bugün kola içtik. Bu sefer aldığımız mini somunlar hafif iriceydi o yüzden yanına Hardal Soslu Salata yapalım dedik.

Bu güzel havalarda termosunuza çay koyup böyle bir tostla mini bir piknik yapabilirsiniz. Yakın zamanda sotelenmiş kabak, patlıcan gibi sebzelerle bir panini yapmayı planlıyorum.


Altı üstü bir tost/sandviç bu ama :) yine de nasıl hazırlandığını anlatıyım:

Malzemeler:
  • 1 büyük domates, yuvarlak dilim doğranmış
  • 2 mini somun ekmek
  • Yarım kangal sucuk, boyuna dilimlenmiş (uzun dikdörtgen dilimler)
  • Arzuya göre kaşar
  • 10 dal roka
Hazırlanışı:

Ortadan ikiye böldüğünüz ekmeyin arasına iki dilim domatesi (ben dört dilim koydum), uzunlamasına dilimlenmiş sucuğu ve istediğiniz kadar kaşarı yerleştirin. Ben elektrikli tost makinelerini sevmiyorum ocak üzerinde yapılan tost daha lezzetli oluyormuş gibi geliyor. Üzerine isterseniz tereyağı sürebilirsiniz ben tercih etmiyorum. Ekmekleri tost yapma aletine yerleştirip tamamen kapatıp ekmekleri sıkıştırmadan iki yüzünü de kızartın. Tostlar kızardıktan sonra tabaklara alıp arasına taze rokaları yerleştirin.

Afiyet olsun,
Not: Eğer seviyorsanız piştikten sonra üzerine tereyağı sürüp sonrada kabuğu soyulmuş bir diş sarımsağı ekmeklerin üzerine sürebilirsiniz.

You Might Also Like

2 Comments

  1. İlla uzun sürede zor yapılan yemekler lezzetli değildir hep.Basit ama püf noktaları olan lezzetlere bayılmışımdır hep.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. taze ekmekten bayılırım tosta ellerine sağlık olsa bende yerim şuan nasıl açım:))sevgiler

    YanıtlaSil

Subscribe