Perşembe, Eylül 22, 2011

Patatesli Sarma Börek

Bu annemin bir arkadaşının sık sık yaptığı bir börekti. O zamanlar tarifleri annem alıyordu ve benim elime geçmedi. Ama kuzenimden geldi. Börek için ;

Malzemeler;
  • 3 Yufka
  • 4 Haşlanmış patates
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay bardağı sıvıyağ
  • 150 gr Beyaz peynir
  • 150 gr Kaşar peynir
  • 1 Su bardağı süt
  • 125 gr Tereyağ
  • Pulbiber,  Karabiber, Tuz
  • Çörekotu

Hazırlanışı;
  1. Patatesler haşlanır, geniş bir kaseye rendelenir. Peynirler rendelenir, eklenir. Yumurtalar çırpılır ilave edilir. Süt,  sıvıyağ ve baharatlar ilave edilir, kaşıkla karıştırılır.
  2. Yufkalardan biri masaya yayılır fırçayla terayağ sürülür. Sonra harcın üçte biri kaşık yardımıyla yayılır. Diğer yufkalardada aynı işlem yapılır. 
  3. Bir ucundan başlayarak,  rulo şeklinde sarılır. Şekil alıp rahat kesilmesi işin  streç filmle kaplayıp buzdolabıda bir gece bekletilir.
  4. Dolaptan çıkarılınca1 parmak kalınlığında dilimlenir, tepsiye dizilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...