Bayram Çikolataları {Yemişli Yaprak ve Mini Çikolatalar}

Perşembe, Ekim 13, 2011

Ramazan Bayramı için hazırladığım çikolataları eklemekte çok geciktim ama Kurban Bayramına güzel bir ikram önerisi olarak sunuyorum. Bu çikolataları Jean Paul Hévin'in websitesine bakarken gördüm ve bir benzerini yaparsam güzel olur dedim.

Bayram çikolatası olarak sunmanın haricinde pastaları ve mini-kekleri süslemek için de harika olur diyorum. Yazın hediye olarak bir yere götürmeye cesaret edemedim ama kışın eriyeceğini sanmıyorum.

Eğer keklere vs koymak için elinizde meyve şekerlemelerinden varsa onlardan da üzerine koyabilirsiniz. Ben evde ne yemiş ve kuru meyve varsa koydum. Özellikle kuru incirin çok yakıştığını söyleyebilirim; tabii ki sevenlerine. Yaptığım tek şey %70 kakaolu bitterden 3 külçe çikolatayı benmari usulü eritip alüminyum folyo sarılmış kesme tahtaların üzerine bir tatlı kaşığıyla dökmek oldu.


  Çikolatanın içine ilaveten -süt, krema gibi- hiçbir şey katmamama rağmen erimesini engellemek için sürekli dolapta saklamak zorunda kaldım gerçi o zaman hava da oldukça sıcaktı ve özellikle yaprak gibi ince olanlar elinize aldığınızda eriyor.  Bu yüzden ikinci aşamada aşağıdaki gibi daha tombik çikolatalar döktüm ve tatlı kaşığıyla döktükten sonra hiç yaymadım. Üzerlerine istediğim kuru meyveden ve yemişten -kuru kayısı & incir, badem, hindistan cevizi, ceviz, toz fıstık & toz şekeri karışımı- yerleştirip derin dondurucuya eğimli olmayacak şekilde yerleştirdim. Yarım saat sonra çıkarıp kağıtlarına yerleştirdim ve buzdolabında sakladım. Kısacası hemen katılaşıyorlar. Bitter sevmeyenler maalesef pek yiyemedi. Ben de bunları yaptığım sırada beyaz çikolata eritip karıştırmaya üşenmiştim. Bir dahaki sefere artık. 


You Might Also Like

1 Comments

  1. Nefis olmuşlar gerçekten.
    Ellerine yüreğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Subscribe