Kabaklı Tavuklu Kremalı Pennette Lisce

Pazartesi, Ekim 17, 2011

Son zamanlarda tanıştığım Pennette Lisce, şu an en gözde makarna türlerim arasında yer alıyor. Özellikle böyle yoğun soslu makarnalarla. Normal penne çok büyük geldiğinden pek sevmezdim ama bu ince ve minik olunca ve sosuyla güzel harmanlarsanız içine dolan sosla yerken çok lezzetli oluyor.

Bu makarnayı domatesli sosla kaşık kaşık yemek de ayrı keyifli ama bu sefer her zaman yaptığım tavuklu ve sebzeli tagliatelle sosunun malzemelerini azaltarak denedim. Sonuç; daha pratik ve hafif bir tat oldu. Biz çok sevdik.

Makarnayı dışarda yiyip mutlu masadan kalkmak çok nadir bir durum. Ya çok haşlanmıştır ya sosu tatsızdır. Nadiren güzel bir tabak makarnayla karşılaşıyorum. Yine dışarda kötü bir tabak makarna yediğim bir zamanın ardından o tadı unutmak için yapmıştım bunu; "işte makarna böyle olur!" demek için.

Malzemeler arasında muskat var.
Çok sevdiğim bir baharattır ve özellikle kıymalı makarna soslarında çok kullanırım. Yanlız çok güçlü bir kokusu ve adı olduğundan çok çok az koymak gerekiyor. Yemeğin içine muskat cevizinden minik sarımsak rendesiyle birazcık rendeleyip kokusunu ve tadını kontrol edin isteğinize göre daha çok ekleyebilirsiniz. Ve muskatı toz olarak sakın almayın her zaman bütün halinde alıp saklayın sadece kullanırken rendeleyin. Bir minik muskat cevizi uzuuuun süre yetecektir.



Malzemeler (4 kişilik),
  • 500 gr pennette lisce (tabii ki isterseniz fettucine veya sevdiğiniz başka bir makarnayı kullanabilirsiniz)
  • 2 kabak, soyulmuş, jülyen doğranmış
  • 2 parça tavuk göğsü (sanırım 200gr civarıdır)
  • 1 küçük beyaz soğan, minik küpler halinde doğranmış
  • Muskat
  • Beyaz biber
  • Tuz
  • 1 paket krema
  • Yarım çay baydağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı,
  1. Tavukları jülyen olarak doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup kızınca tavuklarla beraber soteleyin ve doğranmış soğanları ekleyin.
  2. Soğanlar şeffaf bir görünüm alınca jülyen kabakları ekleyin. Üzerine biraz muskat rendeleyin. Çekilmiş beyaz biberi ve tuzu ekleyin. Sotelemeye devam edin.
  3. Kabaklar istediğiniz miktarda pişince (bazısı çok pişmiş bazısı az pişmiş sevdiğinden bu da size kalmış) makarnayı haşlayabilirsiniz. 
  4. Bol suya zeytinyağı ve tuz atarak kaynatın ve makarnaları içine atın. Pennette Lisce küçük bir makarna olduğundan daha hızlı pişiyor. 7 dk haşlayıp diriliğine bakabilirsiniz.
  5. Makarna haşlandığında bir süzgece alıp dinlenmeye bırakın. Bu arada Tavuk & Kabak sotesine yarım çay bardağı sütü ve kremayı ilave edip bir iki fokurdatın. Kremadan sonra sosun tadına bakıp biraz daha muskat ve biber eklemek isteyebilirsiniz. 
  6. Dinlenmiş makarnayı bu sosa katıp kısık ateşte 1 dk kadar iyice harmanlayın.
Afiyet Olsun, 

You Might Also Like

7 Comments

  1. bizde sadece domates soslusu yenir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. Kremalı sosların hepsini sevmişimdir zaten.Buda çok enfes görünüyor.Yalnız ben hiç muskat denemedim.Tadını çok merak ediyorum.Nasıl birşey acımı?

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler. Muskatı nasıl tarif etsem. Karabiber gibi acı bir baharat değil daha çok aroma ve koku veriyor. İsterseniz kurabiyelerde de kullanabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  4. Şu kabaklı sosu çok merak ettim gerçekten. Deneyeceğim mutlaka. Ellerine emeğine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. mmmm::))
    enfess bir sunum ve lezzet...
    ellerinize sağlık...
    muskatı hiç duymamıştım makarnalarda kullanıldığını...
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  6. ne uzunnn bir isimdir o :) nefis olmuş nefis. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Deneyenler umarım severler :)

    Leyla, güz güzeli, kabak keyfi filan gibi isim koymayı sevmiyorum ondan böyle içinde ne varsa ismi o oluyor :))

    YanıtlaSil

Subscribe