Muhteşem CheeseBurger

Salı, Kasım 29, 2011


Fast Food'u bile evde yapmayı seviyorum. Daha önce Çift Köfteli Burger yapmıştım. Çift Köfteli Burger'de hazır burger ekmeklerinden kullanmıştım. Açıkcası poşetlerde satılan bu ekmekleri pek sevmiyorum. Nedense hep bayat oluyorlar garip yapay bir tatları oluyor.

Muhteşem Burger'in çıkışı da geçtiğimiz Ramazan ayında kardeşimle iftara değişiklik olsun diye burger yapmaya karar vermemizdi. Ekmek olarak, fırınlarda satılan normal ekmek hamurundan yapılan birazcık büyük tek yuvarlak ekmeklerden aldık. Köftesini tabii ki ekmeğin büyüklüğüne göre yine devasa yaptık. Burger peynirimiz, turşumuz, hardalımız, patates kızartmamız tastamamdı. Belirtmeliyim ekmek ve köftesi anormal büyük olduğundan aşırı doyurucu oluyor. Ama o gün açlıktan hemen yediğimiz için fotoğrafını çekememiştim. Ramazan'dan sonra nihayet tekrarladık ve bu sefer fotoğraflayabildim. Sonuç olarak böyle marul tutusuyla tombik bir balerine benzeyen bir burger ortaya çıktı :).

Taze, pişkin ekmekle burger ayrı lezzetli ve mümkün olabildiği kadar sağlıklı. Yani içindeki tek sağlıksız şey ketçap, mayonez. Özellikle çocuklar fast food istediğinde üşenmeyip yapmak lazım.

Malzemeler, 2 kişilik
  • İki yuvarlak ekmek (ilk yaptığımda susamlısını almıştım ama bu sefer bulamadım)
  • Kornişon
  • Marul
  • Ekmekle aynı büyüklükte 1 domates
  • Ketçap, mayonez, hardal
  • Burger peyniri (dilim halinde satılanlardan)
  • 100gr kıyma
  • 1 küçük soğan, rendelenmiş
  • 2 dilim bayat ekmeğin içi, ıslatılmış
  • 1/4 demet maydanoz, kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber, pulbiber, tuz
Hazırlanışı,

  1. Öncelikle köfte malzemelerini, ekmek içi, soğan, baharatlar, maydanoz, salça güzelce yoğurun ve elinizde ekmeğin genişliğinden daha geniş kalın, daire köfteler olarak şekillendirin, çünkü köfte pişince küçülecektir. Mesela benim yaptığım ekmeğe oranla küçük oldu.
  2. Köfteleri, tavada değil de ızgarada pişirirseniz (özellikle elektrikli mini ızgaralar oluyor onlarda çok daha lezzetli pişiyor) çok iyi olur. Köfteleri çevirerek iki taraflı pişirirken ekmeğin içini hazırlayabilirsiniz.
  3. Genelde marulu doğrayıp koyardım ve hep dökülürdü bu yüzden artık böyle bütün olarak koyuyorum. Marul, köfte, peynir, domates, turşu sıralamasında veya istediğiniz sıralamaya göre ekmeklerin içini hazırlayabilirsiniz. Bir hardal sever olarak hardalını bol koyarım.
  4. Bu hazırlıktan sonra ekmeği de biraz ısınsın diye sıcak fırında biraz bekletiyorum böylece peyniri eriyor ekmeği ısınıyor daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

You Might Also Like

5 Comments

  1. zaten dısarıda yenmezki ..yıyenlere sasırıyorum sahsen..
    harıka fikir

    YanıtlaSil
  2. off off harika ve doğal demi ama ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. ne güzel görünüyor canım çekti doğrusu sevgiler

    YanıtlaSil
  4. muhteşem .. bayıldım..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Subscribe