Cumartesi, Nisan 16, 2011

Beyaz Çikolatalı Çilekli Kolay Kek


Her ne kadar yasaklı filan olsak da blogları okuyup yazmanın bir yolunu bulduk. Ama bir çok takipçimiz bloglara giremediklerini söylüyor. Tabii ki çoğu kişinin neden kapatıldığı hakkında hiçbir fikri yok. Bari "yasak" sayfasına böyle bir açıklama yapsalardı. Şimdi blogum üzerinden "yasaklı sitelere nasıl girilir?" dersi vermek istemiyorum ama merak edenlere Twitter'dan sorarlarsa ben de bir link atabilirim onlara.

Birkaç gündür kuzenim ve minik oğluyla vakit geçiriyoruz. Her gün ne yapıp ne yesek nereyi gidip görsek tek derdimiz:). Geçen gün mevsimin ilk çileği eve girince tadına baktık ama çilek görünümünde olmasına rağmen tadı pek benzemiyordu. Çileklere bakıp altında beyaz çikolatalı, kremalı bir kek olursa belki biraz tat gelir diye düşündüm. 

Fotoğraftaki kek biraz şekilsiz değil mi? Bazı insanlar vardır böyle bir şey hakkında başarısız bir sonuç elde edince "Bunu ben bilerek böyle yaptım!" diye güvenle kendilerini savunabilirler, maalesef benim öyle bir yeteneğim yok. Yanlış kalıp seçimi sonucu kek kalıptan saglam cıkmadı. Kek düzgün çıkmayınca krema ve çilekleri de gelişigüzel yerleştireyim bari, napalım dedim. Hani yemek dergilerinde/sitelerinde çocuklar için tarifler olur böyle malzemeler gelişigüzel yerleştirilmiştir; fotoğraftaki de ona benzedi galiba.

Yamuk yumuk olsa da tadı güzel olmuştu o yüzden tarifini veriyorum. Siz benim gibi annenizin sözünü dinleyip alüminyum tepside pişirmek yerine yapışmaz bir kek kalıbı kullanın o zaman daha rahat çıkarabiliceğinize inanıyorum. Ya da porselen veya cam bir tart kalıbında pişirip hiç yerinden oynatmadan da üzerine kreması ve çileği dökülebilir. Sonuç olarak, geçen gün ikindi vakti kuzenimle beraber bir fincan kapuçinoyla bir dilim beyaz çikolatalı çilekli kek yedik.

Malzemeler:

Keki,
  • 2,5 + 1/8 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/8 kaşık tuz
  • 6 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1/2 su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 yumurta
  • 1 küçük portakal kabuğu rendesi
  • 1/2 su bardağı yogurt
  • 90 gr eritilmiş beyaz çikolata
Kreması,
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Üzerine,
  • İstediğiniz kadar çilek, gelişigüzel doğranmış
  • 1/2 paket tart jölesi
Hazırlanışı:
  1. Un, tuz, kabartma tozunu birlikte bir kaba eleyin.
  2. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Ben çikolataları bir kaseye koyup kaseyi de kaynayan çaydanlığın üzerine oturttum 10 dakikada eridiler.
  3. Altı kaşık tereyağını ve şekeri birlikte kremamsı hale gelinceye kadar mikserle çırpın.
  4. İçine yumurtaları kırıp 5 dakika kadar beraber çırpın.
  5. Portakal kabuğu rendesi ve erimiş çikolatayı ekleyip karışana kadar hızlı kademede çırpın.
  6. Un, tuz, kabartma tozu karışımını tekrar eleyerek ekleyin ve mikseri açmadan hızla karıştırın.
  7. Yoğurdunu ekleyin, mikseri hızlı kademede açıp unlar iyice karışana kadar çırpın. Puding kıvamında bir hamur olacak.
  8. Yağlanmış 30cmlik kek kalıbına hamuru dökün spatulayla düzleştirin. Fırına verin. Herkesin fırını farklı ısılarda ve konumlarda güzel pişirdiğinden kesin bir ısı veremeyeceğim ama ben alttan ısıtmalı konumda 175 derecede yavaş yavaş pişirdim.
  9. Kek pişerken krema malzemelerini bir tencerede karıştırıp pişirin. Piştikten sonra el blenderıyla çırpın.
  10. Pişen kekin üzerine önce kremayı yayın, üzerine doğranmış çilekleri serpin.
  11. Tart jölesini paketinin üzerindeki tarife göre pişirip dökün. Eğer kalabalık bir misafire hemen servis yapıcak olsaydım jöle dökmezdim, yani hemen yenilip bitecek olsaydı. 
Afiyet olsun

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...