Pazartesi, Nisan 25, 2011

Limonlu Muffin

DSCN6056

Sadece birlikte yaptıklarımız bile epeyce bir çeşitmiş değil mi İrem? Alttan üstten resmi geçit yapınca farkediyor insan.  Ama aramızda yollar var.  Kendi yaptıklarımızı eklesek o da bir şey dedim  bugün edebiyat parçalamadan geçeyim tarife. Güneşli bir kahvaltı masasından;
Malzemeler;
  • 113 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 130 gr toz şeker
  • 3 büyük yumurta
  • 195 gr un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 pakat vanilya
  • Biraz tuz
Islatmak için sos; 
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • ½ limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Krema Malzemeleri;


  • 80 gr. labne peyniri

  • 40 gr. tereyağ

  • 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

  • 1 yemek kaşığı portakal suyu

  • 4 yemek kaşığı limon

  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri



  • Hazırlanışı;
    1. Un, kabartma tozu, tuz  bir kasede karıştırıp hazırlanır
    2. Tereyağ ve şekeri krema haline gelinceye kadar mikserle çırpılır.
    3. Yumurtlar ilave edilir bir kaç dakika çırpılır. Vanilya ve limon kabukları eklenir çırpmaya devam edilir.
    4. Önce un karışımı sonra süt ilave edilir ve düşük  ayarda bir iki dakika çırpılır.
    5. Muffin kaplarına doldurulur. Isıtılmış fırında pişirilir. (Fırın ayarı değişebilir belki ben 5 dakika 180  sonra 150 derecede pişirdim)
    6. Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyana kadar beklenir. (Ben kağıt kalıp kullanıyorum) Kekler kağıtlardan çıkarılır. İkiye dilerseniz üçe kesilir. Araları hazırladığınız şekerli sosla ıslatılır. Krema sürülür kapatılır. Üstü  krema veya meyveyle süslenir.
    Kremanın Hazırlanışı;
    Bütün malzemeler önce düşük sonra yüksek ayarda mikserle birkaç dakika çırpılır.

    Güzel bir denemeydi tavsiye edebilirim. Arzu ederseniz sadece üstlerine kremaylada servis yapabilirsiniz ben küçük yaş pastalar şeklinde kullanmak istedim.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...