Salı, Ekim 11, 2011

Salatalık Dolması

DSCN6535

Bu salatalıkların içini ev sahibimizin annesi mutlaka değerlendirmiştir çünkü israfı sevmez ama sormayı unuttum.
Malzemeler;
  • 4 Salatalık
  • 2 Patates
  • 6 Kornişon turşu
  • ½ Demet maydanoz
  • ½ Demet dereotu
  • 50 gr Beyaz peynir
  • 2 Çorba kaşığı mayonez
  • 2 Çorba kaşığı dereotu
  • Tuz
Hazırlanışı;
  1. Patatesler haşlanır minik küpler halinde doğranır. Maydanoz, dereoyu ince kıyılır.
  2. Kornişonlar minik küpler halinde doğranır. Peynir rendelenir.
  3. Mayonez ve yoğurt ilave edilir. Geniş bir kasede kaşık yardımıyla harmanlanır.
  4. Salatalıklar alaca soyulur. İçi oyulur, temizlenir. Hazırlanan iç malzeme tatlı kaşığıyla doldurulur. Servis tabağına alınır.

Gavurdağı Salatası

 Eğer bir acı ve ekşi severseniz kaçırmayınız bu lezzeti daha önce yapmıştım ve farklı ellerden yemiştim ama bu malzemelerle harika bir tat olmuştu. Ev sahibimize teşekkürler hem güzel sofrası için hemde kulağında çocuk sesleriyle tarifleri verdiği için....


Malzemeler;

  • 3 Domates
  • 1 Orta boy kuru soğan
  • 4 Sivri biber
  • ½ Demet maydanoz
  • ½ Demet nane
  • 50 gr Dövülmüş ceviz
  • 3 Çorba kaşığı nar ekşisi
  • % Çorba kaşığı zeytinyağ
  • Tuz, pul biber, sumak

Hazırlanışı;
  1. Geniş bir kaseye domatesler minik küpler halinde doğranır. Soğan minik (küp şeklinde) doğranır. Yeşil biberlerin içi temizlenir minik doğranır. Maydanoz ve nane ince kıyılır.
  2. Zeytinyağ, nar ekşisi ve baharatlar bir kasede karıştırılır. Malzemelerin üzerine gezdirilir ve bir kaşık yardımıyla malzemeleri fazla ezmeden harmanlanır.
  3. Servis tabağına alınır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...