Salı, Kasım 29, 2011

Muhteşem CheeseBurger


Fast Food'u bile evde yapmayı seviyorum. Daha önce Çift Köfteli Burger yapmıştım. Çift Köfteli Burger'de hazır burger ekmeklerinden kullanmıştım. Açıkcası poşetlerde satılan bu ekmekleri pek sevmiyorum. Nedense hep bayat oluyorlar garip yapay bir tatları oluyor.

Muhteşem Burger'in çıkışı da geçtiğimiz Ramazan ayında kardeşimle iftara değişiklik olsun diye burger yapmaya karar vermemizdi. Ekmek olarak, fırınlarda satılan normal ekmek hamurundan yapılan birazcık büyük tek yuvarlak ekmeklerden aldık. Köftesini tabii ki ekmeğin büyüklüğüne göre yine devasa yaptık. Burger peynirimiz, turşumuz, hardalımız, patates kızartmamız tastamamdı. Belirtmeliyim ekmek ve köftesi anormal büyük olduğundan aşırı doyurucu oluyor. Ama o gün açlıktan hemen yediğimiz için fotoğrafını çekememiştim. Ramazan'dan sonra nihayet tekrarladık ve bu sefer fotoğraflayabildim. Sonuç olarak böyle marul tutusuyla tombik bir balerine benzeyen bir burger ortaya çıktı :).

Taze, pişkin ekmekle burger ayrı lezzetli ve mümkün olabildiği kadar sağlıklı. Yani içindeki tek sağlıksız şey ketçap, mayonez. Özellikle çocuklar fast food istediğinde üşenmeyip yapmak lazım.

Malzemeler, 2 kişilik
  • İki yuvarlak ekmek (ilk yaptığımda susamlısını almıştım ama bu sefer bulamadım)
  • Kornişon
  • Marul
  • Ekmekle aynı büyüklükte 1 domates
  • Ketçap, mayonez, hardal
  • Burger peyniri (dilim halinde satılanlardan)
  • 100gr kıyma
  • 1 küçük soğan, rendelenmiş
  • 2 dilim bayat ekmeğin içi, ıslatılmış
  • 1/4 demet maydanoz, kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber, pulbiber, tuz
Hazırlanışı,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...