Pazartesi, Aralık 05, 2011

Zeytinyağlı Kırmızı Biber

 DSCN6516

Eğer bir bamya severseniz bu yemeğide seversiniz sanırım. Ekşili, zeytiyağlı biraz mevsimi uymayacak geç kaldım ama size yaza hazır bir tarif.
Malzemeler;
  • 1 kg bamya
  • 1 kg  kırmızı biber
  • 1 kg domates
  • 2 Büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 Çay bardağı zeytinyağ
  • 1 limon suyu 
  • 1,5 Bardak kaynar su
  • 1 Tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
Hazırlanışı;
  1. Kırmızı biberler  yıkanır ayıklanır  bir çay bardağı zeytinyağda hafif kızartılır bir kağıt havlu üzerine çıkartılır.
  2. Bamyalar ayıklanır, yıkanır. Kuru soğan, sarımsak ince yemeklik doğranır. Bir çay bardağı zeytinyağ bir tencerede kızdırılır. Soğan ve sarımsak eklenir hafif pembeleştirilir.
  3.  Soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenir ve karıştırılır. 5 dakika sonra bamyalar eklenir ezmeden  karıştırılır.
  4. Şeker su ve tuz eklenir karıştırılır 5 dakika sonra  kapağı kapatılır.  10 dakika sonra yarım limon suyu eklenir ve 10dakika kısık ateşte pişirilir. (Biraz diri kalmalı)
  5. Zeytinyağlı bamya soğuyan biberlerin içine doldurulur. Bir tencereye dizilir kalan yarım limon suyu ve bir çay bardağı su ilave edilir kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Ilınınca servis için tabağa alınır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...