Domates Soslu Közlenmiş Karnıyarık

Perşembe, Ocak 05, 2012

Yine bir aperitif diyeceğim ama patlıcan ve etsiz yemek sevenler için ana yemek de olabilir veya etli yemeklerin yanına sıcak bir zeytinyağlı. Böreklerin yanında bir ara sıcak tabağını çok güzel tamamlıyor.

Malzemeler: (4 kişilik)

  • 4 patlıcan
  • 2 büyük domates, küp doğranmış
  • 10 mantar, küp doğranmış
  • 1 küçük soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 sivri biber, ince kıyılmış
  • Pul biber, tuz 
  • 2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delerek fırının ızgarasıyla közleyin ve kabuklarını soyup bir tabağa dizin. Karnıyarık gibi ortasından ayırarak içini çukurlaştırın.
  2. Küp doğranmış mantarları suyunu çeken kadar 2 kaşık zeytinyağında soteleyin. Mantarlar suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin.
  3. Biberleri de 1 dakika kadar soteledikten sonra domatesleri, tuzunu ve baharatını ekleyip 15 dakika kadar kapağını kapatıp kaynatın.
  4. Sos piştiğinde patlıcanların içine doldurup servis yapabilirsiniz. Sıcak servis yapmak isterseniz ısıya dayanıklı bir kapta sıcak fırında 10 dakika kadar bekletin.
Afiyet olsun,

You Might Also Like

8 Comments

  1. Değişik ve güzel.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ben çok severim ama esim etsiz yemez :) ellerine saglik canim :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  4. bence harika olmus :), ellerinize saglik umarim 2012 hersey dilediyiniz gibi olur..Sevgiler!

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık.
    blogunu bir ara güncellemiyordun artık güncellemene çok sevindim yıllardır tarıflerine bakıyorum.

    şimdide şehriyeli tavuk suyu çorbası arayacağım umarım bulurum.

    YanıtlaSil
  6. Tombik bir usta vardı. Ümit usta galiba. Onun tariflerinde de görmüştüm.
    Denemeliyim
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten değişik ve güzel elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Herkese sevgiler ve teşekkürler.

    Milky, İşler yoğun olunca ara vermek zorunda kalıyoruz :)

    Nilay, Biz de bunu dışarıda yemiştik sonra aklımızda kalan tada uydurmaya çalışarak evde denemeye karar verdik.

    YanıtlaSil

Subscribe