Közlenmiş Kırmızı Biberler

Salı, Ocak 03, 2012


Yine "yoğunduk yaptıklarımızı fotoğraflayıp ekleyemedik, şöyle oldu böyle oldu" bahanesi sunmayacağım. Bu yoğunluk hayatımızın bir parçası oldu artık.

Resimde anlatacağım aperitife tarif de denmez sanırım çok kolay o yüzden bir öneri diyebilirim. Belki de daha önceden anlatmışımdır yapılışını; öyleyse en azından bir hatırlatma olur. Bu kırmızı biberleri çoğu kişi peynirle doldurarak yapıyor. Bizdeyse böyle sade olarak pek çok yemek sofrasında servis edilir. Bununla ilgili tek zor kısım közlemek olsa gerek o da fırında çok pratik oluyor.

İsterseniz sıcak açmaların yanına bir ikindi çayında veya kahvaltıda isterseniz ana bir yemeğin yanına hafif bir aperitif olarak sunabilirsiniz. İsterseniz yazın ekmek makinesinden sıcak sıcak çıkmış bir dilim ekmekle öğle arası atıştırması olarak da yiyebilirsiniz. Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyup buzlukta kışa saklayabilirsiniz veya konservesini yapabilirsiniz (hazır konservesini satıyorlar sanırım ama hazırların tatlarını hiç beğenmiyorum).

Peynirli severlere not: İsterseniz bu güllerin üzerine krem peyniri krema torbasıyla sıkarak şekilli bir top kondurabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 4 uzun kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı ve tuz
  • Süslemek için 2-3 dal maydanoz
Hazırlanışı:
  1. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip fırının ızgara ayarını açın ve kağıdın üzerine biberleri dizin. Bir kaç yerinden delebilirsiniz. Arada kontrol ederek biberler közlendikçe kızarmayan tarafları çevirin. 
  2. Bu işlem bitince kabuklarını soyun ve uzun 2 cm eninde şeritler çıkarın. Bu şeritleri rulo yaparak servis tabağınıza dizin.
  3. Sarımsakları dilimleyin isterseniz çiğ olarak isterseniz biraz zeytinyağında kızarmadan 30 saniye kadar soteleyerek her bir biber rulosunun üzerine yerleştirin.
  4. Son olarak zeytinyağı ve tuzu çırparak biberlerin üzerinde gezdirin ve maydanozla süsleyin. İsterseniz sosa sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun,

You Might Also Like

8 Comments

  1. o sarımsakları peynir sandım :)

    tarifte peynir arıyorum :D


    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler, yazıda da belirttim aslında çoğu kişi peynirli yapar biz sade yapıyoruz diye :))

    YanıtlaSil
  3. çok slk goruntu valla, hiç beceremiyorum sunum islerini yaaaa :( ellerine saglik iremcim :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel olmuş canım.

    YanıtlaSil
  5. Niye canım? Son pastan çok güzeldi, şıktı. Yaptığın süslü peçete dekupajlarını gördükten sonra yemekleri de aynı güzellikte sunabileceğine inanıyorum ben!

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş canım bayıldım muhteşem görünüyor.ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş görünüyorlar. Ben 2-3 günde bir kırmızı biber kozlerim ve değişik şekillerde sunmaya çalışırım. Bu tavsiye için çok teşekkürler. Deniycem :) Bu arada mümkünse size ulaşabileceğim bir mail adresi verebilir misiniz. Bir konuda sorum olucak.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler.

    İletişim sekmesinde de bulunan lezize@yahoo.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Subscribe