Dantelli Sofra {Kereviz Salatası & Alman Bisküvileri}

Çarşamba, Şubat 22, 2012

DSCN7353Bugün çok güzel bir gündü. Eski arkadaşım tatlı mı tatlı bebeğiyle geldi. Bayağıdır kar-kış muhabbetinden dolayı bu tarz sosyalliğimiz azalmıştı iyi oldu. Birlikte oturduk yedik, içtik, güldük. Sofradan blogta olmayan tarifini verebileceğim iki basit şey var sanırım. En azından bir menü fikri olur diyerek içeriği ekliyorum.

Masada fotoğraflarda olmayan Su Böreği ve Pizza vardı. Onları sofraya sıcak sıcak koymak için fırında bekletiyorduk. Pizzayı çok fazla çeşit olduğu için ince hamurlu yaptım. Tuzlu çubukların hamuru ise buradaki Tuzlu Kurabiye tarifiyle aynı sadece şekil verirken uzun çubuklar halinde pişirildiler. Aslında bunlar Kereviz Salatasına batırılarak yenmesi için yapılmıştı ama sunum olarak istediğim gibi koyamadım.


DSCN7352
Salata olarak mercimek köftesi, zeytinyağlı sarma, hazır salata soslarından balzamik sirkeli sos kullandığım marul-roka-kiraz domates salatası ve kereviz salatası vardı. Mercimek köftesinde blogtaki tariften farklı olan tek şey sosuna kimyonun yanında kişniş de eklemiş olmam.

Kereviz Salatasının tarifi yok sanırım blogta bunu ekleyebilirim Yapılışı en kolay ve sevenler için en lezzetli salatalardan biridir herhalde? Ben evde kereviz varsa sabahları hemen bu salatayı yapıp bir dilim köy ekmeğinin üzerine bolca koyup çayla birlikte yiyerek kahvaltımı yapıyorum. Kahvaltıda peynir-ekmek yeme alışkanlığım pek yok. Bu tarz salata ve zeytinyağlılar beni kurtarıyor.


Kereviz Salatası:

Öncelikle bir kaseye 4 kaşık yoğurt 2 kaşık mayonezi koyup karıştırın. Büyük bir kerevizi çiğ olarak el rendesinin ince tarafıyla rendelemeye başlayın ama arada bir rendelediğiniz kerevizi yoğurt karışımına ekleyip iyice karıştırın yoksa hemen kararıyor (bu ayrıntıyı çoğu kişi biliyordur tabii ki ama blogu 12 yaşında biri de okuyabiliyor ya da yeni yemek yapmaya başlamış biri de okuyabiliyor o yüzden belirtmeyi uygun gördüm. Yemek kitabı gibi ayrıntı ve püf noktalarını belirtmeden sadece tarifi eklemiş olmak için yazılan yemek bloglarının amacını karşılamadığını düşünüyorum). Bu şekilde devam edin. İsterseniz içine sarımsak (ben sevmediğim için koymuyorum ve daha hafif oluyor bence) ve dövülmüş ceviz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

DSCN7351

DSCN7348
Tuzlularımızı yedikten sonra sıra tatlılara geldi. Annem sevgili misafirimiz arayıp bize gelmek istediğini söylediğinde aşure yapıyordu. Hemen onlara da ayıralım dedik. Tatlılardan biri aşureydi yine fotoğrafı yok üzgünüm o sırada yemekle meşguldük. :) Bir diğeri blogta da olan Williams-Sonoma'nın çikolatalı keki. Sade çikolatalı kek olmasın diye üzerine bir başka menüde de denediğim gibi krema sürüp meyve dizdim.

DSCN7337
DSCN7347
Annemin Elmalı pastasının yanında geçen gün hediye gelen "Alman Bisküvisi" dediğim bisküvilerden aşağıdaki mini-pastaları yaptım. Sanırım Sahra da yapmıştı bunlardan tarifini ekledi mi bilmiyorum ama bu aralar elden ele satılıyor bu bisküviler. Eminönünde veya başka bir yerde satıldığını gördünüz mü? Görür duyarsanız haber veriniz lütfen ben çok sevdim hazırlanışı çok pratik ve yerken hafif. Biraz kedidiline benziyor ama tam olarak aynı değil tadı.

DSCN7339

Yarım litre süte, 2 türk kahvesi fincanı un, 2 fincan şeker koyup muhallebi gibi pişirin. 1 poşet krem şantiyi pişen muhallebiye ekleyip el blendırıyla pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.Bir kenarda hazır toz çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre pişirin ve soğuması için kenara alın. Fotoğraftaki pasta kağıtlarını açıp bir tepsiye yanyana dizmek lazım. Sonra bir kaseye biraz süt koyun ve bisküvileri tam olarak batırmadan süte batırıp hemen çıkarın ve kağıtlara dizin. İlk sırayı tamamladıktan sonra muhallebiden birer tatlı kaşığı ıslatılmış bisküvilere koyun. Diğer bisküvileri ıslatarak üstlerini kapatın ve çikolata sosunu en üste dökün.Bence istenirse arasına meyve konulabilir, çikolata sosunun üzerine hindistan cevizi serptim farklı kuruyemişler çekilerek serpilebilir. Çok basit ve lezzetli.

DSCN7342

Her ikindi sofrasında yapılanları anlatırken nedense unutulan bir demirbaş öğe var: Türk çayı. Ben pek sevmesem de yokluğunu hiç aramamış olsam da bu menüye ilaveten tabii ki bu sofrada da çay vardı.

İşte dantelli soframız böyleydi. Sofradaki keten örtünün üzerine serdiğim bu tül örtüyü English Home'dan almıştım. Bu kombinasyon çok hoşuma gitti. Gidip başka çeşit ve renklerine de bakmayı düşünüyorum yakın zamanda. Bu kadar yazının üstüne sofradan kalanlardan atıştırmak üzere mutfağa gideyim bari.

Tarifleri deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun,

You Might Also Like

7 Comments

  1. Muhteşem olmuş, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. sofra harika duruyor,danteli, yemeklerin cesidi bana anneannemin sofralarini hatirlatiyor.. Ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler! Beğendiğinize sevindim keyifle hazırladığımız bir sofra oldu.

    YanıtlaSil
  4. Dantel örtünün her çeşidini aldım bende, masalara farklı bir güzellik katıyor.
    Alman bisküvisini merak ettim, nerelerde satılıyor bizde öğrenelim, sunumu çok şık eminim lezzetide güzeldir.
    Herşey harika görünüyor ellerinize sağlık. :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler Fatma'cım,

    Bu bisküviyi Almanya'ya gidenler getiriyordu ama belki Eminönü'ne de düşmüştür diye umutluyum. Yine de aynı işlemi kedidili ile de deneyeceğim bir gün. Paketin üstünde yazan tam ismii tweetlerim yarın :)

    YanıtlaSil
  6. Masa bi harika gözüküyor ellerinize sağlık
    http://seker-tadinda.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Subscribe