Cumartesi, Nisan 21, 2012

Tavuklu Yaprak Sarma

DSCN7436


Bu tarifi Ayşe Teyzem önerdi ve tam bir yaz klasiği olmaya aday. İçindeki malzemelerden taze soğan garip olur gibi gelmişti ama çok hafif, taze, ferah ve lezzetli oldu. Malzemesindeki taze otların bunda büyük etkisi var. Bu yemeği yazın sık sık yemeyi düşünüyorum. Aşağıdaki ölçülerle 4 kişilik oluyor.

Malzemeler:
  • Yarım tavuk göğsü, bıçakla ince kıyılmış
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım demet taze soğan, ince kıyılmış
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • Yarım demet dereotu, kıyılmış 
  • Yarım demet nane, kıyılmış 
  • 4 adet domates, minik küpler halinde doğranmış
  • 1 kaşık domates salçası, 
  • 1 kaşık biber salçası,
  • Pul biber, karabiber, tuz 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • Salamura veya taze üzüm yaprağı
Hazırlanışı:
  1. Yaprak dışındaki bütün malzemeler hazırlanıp bir kapta karıştırılır. İsterseniz biraz yoğurabilirsiniz.
  2. Malzemeyi küçük üzüm yapraklarına etli sarma gibi sarın. 
  3. Tencerenin altına birkaç üzüm yaprağı yerleştirip üzerine sardığınız dolmaları dizin. 
  4. En üste dolmalar üzerinde ağırlık oluşması için bir tabak yerleştirin. 
  5. Dolu tencerenin 1/3'ü dolu olana kadar kaynar su ekleyin. 
  6. Piştikten sonra üzerine yoğurt ve tereyağlı domates salçalı sos ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun,

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık.
    Bizim evde beğenilmedi biliyormusun.

    Hıh.. diyen anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  2. Aa! Tüh! İçindeki otların fazlalığı beğenilmedi herhalde :(

    YanıtlaSil
  3. ınan tadını merak edıyorum.tavuklu sarma hiç yemedim..
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ben ilk başta çok şüpheliydim ama taze nane tadı beni cezbetti. :)

    YanıtlaSil
  5. DEĞİŞİK GELDİ BU BANA DENEMEK İSTERİM BU TARİFİ
    ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Handecim,

    İnşallah deneyip beğenirsin :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...