Pembe Limonata {tamamen doğal!}

Çarşamba, Mayıs 09, 2012


Tamamen doğal yöntemlerle pembe bir limonata yaz aylarında doğum günü olan minik kızların partisine veya kız bebek bekleyenlerin baby shower partilerine çok yakışır diye düşündüm. Tabii ki bu tarz bahanelere ihtiyaç yok, pembe limonata günün her anına yakışacak bir içecek.

Yapılışı çok kolay ve pratik. Pek şeker sevmediğim için koymadım. Onun yerine bardakların ağzını şekere batırdım bu yeterli geldi. Ama herkes benim gibi değildir diyerek tariften şekeri çıkarmıyorum. Aslında rengi daha açık ama fotoğrafta biraz koyu çıktı.

Malzemeler {2 kişilik}:

  • 2 büyük limon 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 1/3 su bardağı şeker
  • 2 büyük çilek
  • İsteğe göre buz küpleri

Hazırlanışı:

  1. Limonları ikiye kesip, limon sıkacağında sıkın. Limon suyunu bir sürahiye koyup şeker ve suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar bir kaşıkla karıştırın.
  2. Çilekleri saplarını kestikten sonra ikiye bölün. Tel bir süzgeci küçük bir kasenin üzerine yerleştirin ve çileklerin kestiğiniz kısmını süzgece koyarak bir kaşık yardımıyla ezin. Elde edeceğiniz pembelik kullandığınız çileğin olgunluğuna göre değişecektir. 
  3. Çilek suyunu, limonataya bir kaşıkla karıştırarak ve bir yandan elde ettiğiniz rengi kontrol ederek yavaş yavaş ekleyin. İstediğiniz rengi elde etmişseniz daha fazla eklemenize gerek yok.
  4. Servis yaparken isterseniz buz küpleriyle dolu bir bardağa doldurup servis yapabilirsiniz veya benim yaptığım gibi ince camlı bir bardağın ağzını bir dilim limonla silin (ovalayın?). Limon suyuyla ıslanmış olan boş bardağı ters çevirerek toz şekerle dolu bir tabağa batırın. Böylece şekerler bardağın kenarına yapışacak. Böylece limonatayı yudumlarken her seferinde biraz da şeker almanızı sağlıyor. Hem daha lezzetli hem de daha şık bir görünüm. Bardakların kenarına bir dilim limon, çilek veya içine bir nane yaprağı da yerleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.


pemb9

You Might Also Like

9 Comments

  1. Nasıl gel beni iç diyor, anlatamam:)

    YanıtlaSil
  2. Neyse ki yapılışı çok basit hani derler ya "kendinizi şımartın" tam onun için :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir içecek , rengine bayıldımm.Ne kadar güzel olmuş.Hem de çok pratik bir tarif.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. ayyy nasıl canım cektı bır bılsen bu pembe lımonatayı buz gıbı ıcmek vardı şimdi ellerıne sağlık harıka gorunuyor

    YanıtlaSil
  5. Hala üşüyen ve bademcikleri şişmiş biri olarak buz gibi düşünemiyorum, en azından bir ay :))

    teşekkürler güzel yorumlarınıza. Bir gün pembe limonata günü yapalım twitterdan :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    bu güzel bloğunuzu izlemeye almak istedim ama olmadı. Bloğun üst kısmın da izle ibaresi olanları izlemeye alabiliyorum. tekrar ilgileneceğim hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler :) Bu yaz bol bol tüketilecek gibi duruyor bizim evde:)

    İzleme durumunda neden bir sorun olduğunu bilemedim :(

    YanıtlaSil

Subscribe