Pazartesi, Temmuz 23, 2012

Bol Otlu Buğday Salatası

saaa
Ne zamandır buğday salatasını denemek istiyordum. Bugün iftara evdeki bütün otları içine doğrayarak yaptım. Aslında otları doğramaya başladığımda tabule mi yapsam yoksa diye içimden geçti... onu da başka bir zaman denerim artık. Çorbadan sonra bir bardak vişne kompostosuyla birlikte çok hafif bir iftar menüsü. Aslında içine taze fesleğen de doğrasam mı diye düşündüm ama nane ve dereotundan sonra karar veremedim. Roka ve tere de çok yakışır eminim.

Malzemeler (2 Kişilik),

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1/4 demet taze nane, kıyılmış
  • 1/4 demet maydanoz, kıyılmış
  • 1/4 demet dereotu, kıyılmış
  • 1 salatalık, ince halka doğranmış
  • 1 büyük domates, minik küpler halinde doğranmış
  • 1 sivri biber, ince halka kıyılmış
  • 3-4 siyah zeytin (istenirse yeşil veya siyah zeytin doğranarak eklenebilir)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
Hazırlanışı,
  1. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kasede çırparak karıştırın.
  2. Buğdayları lapa olmayacak şekilde haşlayın ve süzün.
  3. Zeytin dışında kalan malzemelerin hepsini doğrayarak bir kasede karıştırın. 
  4. Sosunu gezdirip üzerine zeytinleri yerleştirin. 

saa

10 yorum:

  1. Tabağa mı bayılayım salataya mı :)
    Muhteşemmmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bu tabak yazın başında hediye gelmişti ve görür görmez aklımdan geçen şey, "buna tabule ya da buğday salatası yapmak lazım" oldu :)

      Sil
  2. bıgday salatası candır:) yoğurtlu salatalıklı da denyın cok güzel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bazı yörelerde Katmaç deniyor cacıktan daha kıvamlı bol naneli yoğurtlu şeklini arkadaşımda yemiştim çok leziz: Katmaç

      Sil
  3. İremcim ellerine sağlık...Buğday salatasına bayılırım..Hem lezzetli ,hemde besleyici olur..Seninkide ye beni diye çağırıyor...çok leziz görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. Harika bir salata, ellerine sağlık İremcim.
    Buğday muhteşem bir tahıl.
    Dereotu, maydanoz, nane hepsi birbirinden faydalıi
    Bu salatanın bir benzerini de ben yapıyorum. Sayende hatırlattın.
    Ziyarete beklerim, Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  6. oruçlu yemek blogu gezmemek lazım.bir salata bu kadar mı güzel olur
    ellerine sağlık lezize.fotoğrafların çok ama çok güzel..

    YanıtlaSil
  7. Nurşen, Canan, Pırıl ve Bade çok teşekkürler! Ramazan'da yemek blogu gezmek çok tehlikeli gerçekten :) Açken de zor tokken de :)

    YanıtlaSil
  8. Evde birsürü organik buğday var.
    Ne bekliyorum ki.

    Ellerine sağlık.

    Özenti anne Çiğdem

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...