Zencefilli Karpuz Suyu {Agua Fresca}

Salı, Temmuz 31, 2012

kaa

Agua Fresca; Karayipler ve Meksika civarlarında çok popüler bir içecek. Teknik olarak sadece "taze meyve suyu!" Özelliği bol buzlu olması, taze meyvelerden yapılması ve içinde misket limonu suyu olması. Karpuzdan farklı olarak kavun ve salatalık ile denedim ama en çok karpuzlu beğendim.

Karpuz zaten su dolu bir meyve ve eğer benim gibi meyve yemeye üşenen biriyseniz agua frescaların her türünü yapıp sabah akşam her şeyin yanında içebilirsiniz. Bana göre en güzel taco ve fajitanın yanına yakışıyor.

İlk defa Ramazan'dan önce yapmaya başlamıştım kısaca twitterdan tarifini de ilan etmiştim :) ama bu biraz daha gelişmiş versiyonu olacak. İlk yaptığımda katı meyve sıkacağım yoktu bu yüzden blender ve süzgeçle yapmıştım geçenlerde Homend'in küçük bir katı meyve sıkacağını aldım artık onu kullanılıyorum ama her şekilde yapımı çok kolay. Normalde hem zencefilli hem zencefilsiz denedim. Zencefil keskin bir tat veriyor herkes sevmeyebilir bu yüzden istemeyen koymayabilir tabii ki. Bazı tariflerde bir kaşık bal da var ama bence karpuz yeterince şekerli o yüzden hiç gerek duymadım.

Malzemeler (1 Kişilik),

  • 1 dilim karpuz, çekirdekleri çıkarılmış
  • 1/2 limonun suyu (mümkünse yeşil misket limonu)
  • 4-5 dal taze nane
  • 1 parmak kalınlığında 1 cm uzunluğunda bir zencefil parçası, kabuğu soyulmuş
  • Bardağın yarısı kadar buz
Hazırlanışı,
  1. Eğer katı meyve sıkacağınız yoksa: çekirdekleri ayıklanmış karpuzu el blenderıyla çekin (eğer isterseniz taze nane yapraklarını da birlikte iyice çekebilirsiniz). Yarısına kadar buz dolu bardağın üzerine bir süzgeç koyup çekilmiş karpuzu kaşıkla ezerek posasını iyice süzgeçle süzün. Limon suyunu içine ekleyin. Minik bir rendeyle zencefili bir tabağa rendeleyip suyunu sıkın ve bardağa ekleyin. Eğer taze naneleri birlikte çekmediyseniz bardağın içine atın.
  2. Katı meyve sıkacağıyla yapacaksanız, nane yapraklarını, zencefili, çekirdekleri çıkarılmış yarım limonu ve bir karpuz dilimini çekin ve bol buzla isterseniz ekstra taze naneyle sıcak yaz akşamında, iftardan sonra veya sahurda serin serin yudumlayın. 

You Might Also Like

10 Comments

  1. Mımm..nefis bir lezzet olmuşş..bayıldım..tam yazlık bir içecek..Serin serin buz gibi...canım çekti...ellerine sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz bitene kadar bol bol tüketeceğim sonra kış gelince özlemiyeyim diye :)

      Sil
  2. bu senenin karpuzlarıyla fazlamı oynadılar nedir
    ne tadı var ne de görüntüsü
    içi lif dolu
    sanırım kabak aşısı yapıyorlarmış karpuzlara...
    Bu sene aldığımız karpuzların hiç biri güzel değildi...
    Bir dahaki aldığımız da deniyeceğim bunu

    eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki şu ana kadar aldıklarımız hep tatlı çıktı bizim :) Öyle ki meyve suyuna limon eklememe rağmen hiç şeker veya balla tatlandırma ihtiyacı duymadım :)

      Sil
  3. Şuan yapmaya gidiyorum. Akşam içmek keyifli olur...

    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Ya saat 19.40 iken ben niye açtım bunu ya! evde karpuz da yok!!!

    küstüm ben oynamıyorum :( ühü ühü ühühüüüüüü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam sana ben :(

      Uğra bana ikram edeyim sana :) Tamam mı?

      Sil
    2. sen çok uzaksın paket yap Bursa'ya yolla :) Şimdi karnım tok sırtım pek :D

      Sil
  5. ellerine sağlık iftara süper olur.

    sevgiiiiler

    YanıtlaSil

Subscribe