Bahçede Pembe İftar Sofrası

Pazar, Ağustos 05, 2012

piknik1
Pembe iftar pikniği
Geçen gün iftar sonrası bahçedeki piknik masalarından birinde oturmuş Türk Kahvelerimizi içerken bir iftarı da burada mı yapsak acaba diye konuşmuştuk. Şaka mı ciddi derken tamam yapalım hem bloga da fotoğraf çekerim değişik bir iftar sofrası olmuş olur diye karar verdik. Çarşamba akşamını seçtik. Bir yandan yemek yapıyoruz ama İstanbul'da bir yandan yağmur yağıyor hem de nasıl şakır şakır. Neyse olmadı balkonda yaparız diye avuttuk kendimizi. Neyse ki yaz yağmuru uzun sürmedi hem de hava serinledi, temizlendi. Pikniğe pembe rengini seçtim. 7:30 gibi tabaklarımızı taşıdık, soframızı kurduk, mumlarımızı yaktık.

p11
Benden başka kimsenin yemediği iftariyelikler
Aslında istediğim gibi güzel güzel fotoğraf çekemedim; iftar iftar insanları aç bekletmek istemedim. Ve hava birdenbire karardı. Flaşlı fotoğrafları da hiç sevmiyorum çok kötü çıkıyor. Sonuç olarak ana yemeğin fotoğrafı istediğim gibi olamadı maalesef. İftariyelik olarak sunum dışında özel bir şey yapmadım. Çünkü Erzincan'dan arkadaşımın getirdiği Tulum Peyniri kendi başına çok özel, reçeller ev yapımı...


~Menü~
İftariyelikler
Kuru Kayısı, Ceviz, Hurma, 
Tulum Peyniri, Zeytin, Vişne ve Kayısı Reçeli,
Çorba
Elçi Çorbası
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Karışık Dolma ve Barbunya
Salata
Domatesli Semizotu Salatası
Ara Sıcak
Su Böreği ve Tavuklu Hünkar Beğendi
Ana Yemek
Manisa Kebabı ve Patates Kızartması
Tatlı
Frambuaz Soslu Puding

p14
Elçi Çorbası
Elçi çorbasını burada malzemeleri jülyen doğrayarak da yapıyorum ama bu tarifteki un oranı bana biraz fazla geliyor. Bazen de yukarıdaki fotoğraftaki gibi her şeyi blenderda çekerek yapıyorum bu şekilde çok lezzetli, çok daha hafif ve sağlıklı bir çorba oluyor.

Malzemeler,
  • 1 küçük kabak
  • 1 domates
  • 1 küçük patates veya yarım büyük patates
  • 1 sivri biber
  • 1 havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı,
  1. Bir tencereye 4 su bardağı suyu ekleyin. Kabak, havuç, patates, soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun ve dilimleyin. Biberin tohumlarını temizleyin ve ince dilimleyin. Domatesin sadece kökünü atın. Zaten blenderla çekeceğim için kabuğunu soymadan, dilimleyerek suya ekledim. Bütün sebzeleri dilimleyin ve suyun içine atıp püre haline getirelecek şekilde yumuşayıncaya kadar kaynatın.  
  2. Küçük bir tavada tereyağı ve unu kavurun. Unun rengi kahverengiye dönmeye başladıysa kavurma oranı yeterlidir. Çok kahverengi olmamalı. Kavrulmuş unu, tuzu ve karabiberi de kaynamış ve yumuşamış sebzelerin içine atıp hepsini blenderla tamamen pürüzsüz hale gelinceye kadar çekin.
  3. Çorbanın kıvamı size kalmış bir 1 - 2 su bardağı su ekleyip tekrar kaynattım.  
p12
Tavuklu Hünkar Beğendi ve Semizotu Salatası
Klasik çoban salata yerine semizotu, taze nane, salatalık ve domatesle bir salata yaptım. Narekşisi, pulbiber, sumak ve zeytinyağını karıştarak sosunu hazırladım. Pulbiberini biraz abartmışım çok olmuştum. Bu tarz semizotu salatası börek tarzında yemeklerin yanına çok güzel oluyor. Ana yemek de krepli olduğu için yakışacağını düşündüm.

Ara sıcak olarak iki küçük tabakta tadımlık tavuklu hünkar beğendi de vardı. Püresi normal hünkarbeğendi gibiydi tavuk sotesinde sebze olarak sadece dilimlenmiş kırmızı biber vardı.

p10
Karışık Zeytinyağlı Dolma
Ramazanın başından beri çok istediğim karışık zeytinyağlı dolma. Kırmızı biber, yeşil biber, patlıcan, biraz da yaprak sarma.

p9

Ramazan sofralarının bence vazgeçilmez bir zeytinyağlısı da limonlu ve dereotlu zeytinyağlı barbunya. Buzdolabından soğuttuktan sonra çıkarıp sofraya getirilmeli. Ana yemeyi beklerken börek, pide ve şerbetle yemek harika.

p13
Manisa Kebabı
Manisa Kebabını bloga eklediğimi zannediyordum ama meğerse yokmuş. Fotoğrafları istediğim gibi güzel olmadı. Bu yüzden kısa zamanda tekrar yapıp güzelce fotoğrafını çekip tarifini ekleyeceğim. Neden Manisa Kebabı denmiş bilemiyorum :).

p15
Yanında patates kızartması çok güzel oluyor. İşte ana yemeye geçtiğimizde hava iyice kararmıştı.

piknik2

Ramazanın güzel yaz günlerinden olmasının tadını bahçede iftarla çıkarmak çok güzel oldu. Bir sonraki yazıda bahçede yediğimiz tatlıyı anlatacağım. Herkese güzel bir Ramazan diliyorum.

You Might Also Like

4 Comments

  1. Ne kadar guzel olmus... Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. İremcim çok nefis bir sofra olmuş,menün süper..ellerine sağlık canım..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil

Subscribe