Perşembe, Ocak 05, 2012

Domates Soslu Közlenmiş Karnıyarık

Yine bir aperitif diyeceğim ama patlıcan ve etsiz yemek sevenler için ana yemek de olabilir veya etli yemeklerin yanına sıcak bir zeytinyağlı. Böreklerin yanında bir ara sıcak tabağını çok güzel tamamlıyor.

Malzemeler: (4 kişilik)
  • 4 patlıcan
  • 2 büyük domates, küp doğranmış
  • 10 mantar, küp doğranmış
  • 1 küçük soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 sivri biber, ince kıyılmış
  • Pul biber, tuz 
  • 2 kaşık zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Patlıcanları bıçakla birkaç yerinden delerek fırının ızgarasıyla közleyin ve kabuklarını soyup bir tabağa dizin. Karnıyarık gibi ortasından ayırarak içini çukurlaştırın.
  2. Küp doğranmış mantarları suyunu çeken kadar 2 kaşık zeytinyağında soteleyin. Mantarlar suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar soteleyin.
  3. Biberleri de 1 dakika kadar soteledikten sonra domatesleri, tuzunu ve baharatını ekleyip 15 dakika kadar kapağını kapatıp kaynatın.
  4. Sos piştiğinde patlıcanların içine doldurup servis yapabilirsiniz. Sıcak servis yapmak isterseniz ısıya dayanıklı bir kapta sıcak fırında 10 dakika kadar bekletin.
Afiyet olsun,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...