Agua Fresca; Karayipler ve Meksika civarlarında çok popüler bir içecek. Teknik olarak sadece "taze meyve suyu!" Özelliği bol buzlu olması, taze meyvelerden yapılması ve içinde misket limonu suyu olması. Karpuzdan farklı olarak kavun ve salatalık ile denedim ama en çok karpuzlu beğendim.
Karpuz zaten su dolu bir meyve ve eğer benim gibi meyve yemeye üşenen biriyseniz agua frescaların her türünü yapıp sabah akşam her şeyin yanında içebilirsiniz. Bana göre en güzel taco ve fajitanın yanına yakışıyor.
İlk defa Ramazan'dan önce yapmaya başlamıştım kısaca twitterdan tarifini de ilan etmiştim :) ama bu biraz daha gelişmiş versiyonu olacak. İlk yaptığımda katı meyve sıkacağım yoktu bu yüzden blender ve süzgeçle yapmıştım geçenlerde Homend'in küçük bir katı meyve sıkacağını aldım artık onu kullanılıyorum ama her şekilde yapımı çok kolay. Normalde hem zencefilli hem zencefilsiz denedim. Zencefil keskin bir tat veriyor herkes sevmeyebilir bu yüzden istemeyen koymayabilir tabii ki. Bazı tariflerde bir kaşık bal da var ama bence karpuz yeterince şekerli o yüzden hiç gerek duymadım.
Malzemeler (1 Kişilik),
- 1 dilim karpuz, çekirdekleri çıkarılmış
- 1/2 limonun suyu (mümkünse yeşil misket limonu)
- 4-5 dal taze nane
- 1 parmak kalınlığında 1 cm uzunluğunda bir zencefil parçası, kabuğu soyulmuş
- Bardağın yarısı kadar buz
Hazırlanışı,
- Eğer katı meyve sıkacağınız yoksa: çekirdekleri ayıklanmış karpuzu el blenderıyla çekin (eğer isterseniz taze nane yapraklarını da birlikte iyice çekebilirsiniz). Yarısına kadar buz dolu bardağın üzerine bir süzgeç koyup çekilmiş karpuzu kaşıkla ezerek posasını iyice süzgeçle süzün. Limon suyunu içine ekleyin. Minik bir rendeyle zencefili bir tabağa rendeleyip suyunu sıkın ve bardağa ekleyin. Eğer taze naneleri birlikte çekmediyseniz bardağın içine atın.
- Katı meyve sıkacağıyla yapacaksanız, nane yapraklarını, zencefili, çekirdekleri çıkarılmış yarım limonu ve bir karpuz dilimini çekin ve bol buzla isterseniz ekstra taze naneyle sıcak yaz akşamında, iftardan sonra veya sahurda serin serin yudumlayın.