Pazartesi, Temmuz 23, 2012

Bol Otlu Buğday Salatası

saaa
Ne zamandır buğday salatasını denemek istiyordum. Bugün iftara evdeki bütün otları içine doğrayarak yaptım. Aslında otları doğramaya başladığımda tabule mi yapsam yoksa diye içimden geçti... onu da başka bir zaman denerim artık. Çorbadan sonra bir bardak vişne kompostosuyla birlikte çok hafif bir iftar menüsü. Aslında içine taze fesleğen de doğrasam mı diye düşündüm ama nane ve dereotundan sonra karar veremedim. Roka ve tere de çok yakışır eminim.

Malzemeler (2 Kişilik),

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1/4 demet taze nane, kıyılmış
  • 1/4 demet maydanoz, kıyılmış
  • 1/4 demet dereotu, kıyılmış
  • 1 salatalık, ince halka doğranmış
  • 1 büyük domates, minik küpler halinde doğranmış
  • 1 sivri biber, ince halka kıyılmış
  • 3-4 siyah zeytin (istenirse yeşil veya siyah zeytin doğranarak eklenebilir)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Sumak
  • Tuz
Hazırlanışı,
  1. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, sumak ve tuzu bir kasede çırparak karıştırın.
  2. Buğdayları lapa olmayacak şekilde haşlayın ve süzün.
  3. Zeytin dışında kalan malzemelerin hepsini doğrayarak bir kasede karıştırın. 
  4. Sosunu gezdirip üzerine zeytinleri yerleştirin. 

saa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...