Cuma, Ağustos 17, 2012

Zeytinyağlı Semizotu {Bostandan geldi mis gibi}

02 - sem

Semizotunu her haliyle sevdiğimi artık herkes biliyordur. 
Bir de bu hali var!

Zeytinyağlı pırasa, kereviz veya bu örnekte olduğu gibi semizotu yaparken içine biraz pirinç koyma alışkanlığı var çoğu kişide. Tamamen karşıyım! Sanırım lapa pilavı hiç sevmediğimden geliyor bu tarz sulu yemeklerin içinde pirinci sevmemem, yoksa pilav delisiyimdir. Bu güzel sebzelerin yemeklerini pirinçsiz seviyorum. Ve yanında kepekli ya da çavdarlı bir dilim ekmek ile... Tavuk ızgara/tava'nın yanına da harika oluyor!

Bu semiz otlar Tülin ablanın bostanından geldi. Yaprakları daha koyu renk ve minik, sapları daha ince ve uzun, tadı daha ekşi. Bol yaz domatesiyle birlikte zeytinyağıyla kaynayınca harika bir lezzet ortaya çıktı. Hiç bitmesin istiyor insan. Sıcak havalardaki iftar sofraları için de harika bir ara soğuk oldu.

Malzemeler,
  • 1 demet semizotu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı,
  1. Soğanları minik küpler halinde doğrayın ve zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar soteleyin. 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip 30 saniye kadar daha soteleyin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın ve soğanlara ekleyin kapağını kapatıp 5 dk kadar pişirin.
  3. Semizotunu saplarıyla birlikte 2 cm uzunlukta doğrayın ve domateslere ekleyin. Tuzunu katıp, domatesle güzelce harmanlayın. Kapağını kapatıp sapları yumuşayıncaya kadar pişirin. Tam bir süre veremiyorum çünkü bazen daha kalın oluyor daha uzun süre pişirmek gerekebiliyor. Ama çok öldürmeden pişirmek en güzeli.
Afiyet olsun,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...