Köy Ekmeği ve Cross Stitcher Dergisi

Salı, Nisan 30, 2013

DSCN9462
Kahvaltıya evde yapılmış ekmek gibisi yok... Pazar günü kahvaltıya evdeki farklı un karışımlarından bu ekmeği yaptım. Karışıklık olmasın diye unların kendi sitesine link verdim. Fotoğrafta da yeni işlediğim bezi kullandım. Modeli Cross Stitcher dergisi Ocak 2013 sayısından almıştım. İngiltere'de yayımlanan bir dergi ama itunes veya zinio'dan da satın alınabiliyor. Üstelik eski sayılara da ulaşılabiliyor. Çok zevkli ilerledi. Bir sayı aldım ama yapmak istediğim daha çok şey var içinde o yüzden aç gözlülük yapıp diğer sayıları almıyorum henüz. : ) iPad üzerinden alıp ekrandan bakarak çalıştım. Apple ürünü olmayanlar zinio ile windows üzerinden de satın alabilir. El işi maceram, şimdilik kroşe yastık ile devam ediyor. Uzatmadan ekmeğin tarifine geçiyorum.
DSCN9464
Makine,

  • Essenso çift merdaneli ekmek makinesi

Malzemeler,


Hazırlanışı,

  1. Bütün kuru malzemeleri ekmek makinesine koyun. 
  2. Ilık süt, su karışımının içine erimiş tereyağını ekleyin. Yaş mayayı da ılık sütün içinde eritin ve ekmek makinesine koyun.
  3. Basic (3 saatlik) pişirme modu, Larger ve Darker seçeneklerini seçip start tuşuna basın. 
  4. 3 saat sonra sıcak ekmeği makineden çıkarıp elinizi yaka yaka dilimleyebilirsiniz. : )
Afiyet Olsun,

You Might Also Like

3 Comments

  1. Merhaba;

    Önce sıvı, ardından kuru malzemeler konulmuyor muydu ekmek makinesine ? Tarifinizde tam tersini yapmışsınız,bir yanlışlık yok değil mi ? Daha önce zeytinli kekikli ekmeğinizi deneyip bayılmış biri olarak, hemen bu tarifi de denemek istiyorum çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Ekmek makinesine akşamdan koyup bekletmediğim için bu sırayla koydum. Bekletmeyince farketmiyor. Eğer akşamdan ayarlayıp koyacaksınız evet sizin dediğiniz gibi olmalı.

      Diğer tarifi beğendiğinize çok sevindim bu arada :)

      Afiyet olsun.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık ekmeğinizin kokusu buralara kadar geldi sevgiler..

    YanıtlaSil

Subscribe