Çarşamba, Nisan 03, 2013

Tarçınlı, Havuçlu, Portakallı Cupcake

DSCN9161

Yeni bardak altı denemelerime devam ederken {çayırda otlayan kuzu bitti ve çok şirin oldu, fotoğrafını çekeceğim bir ara, nezleden dolayı pek yerimden kalkamıyorum ve tat alamadığım için kahve de yapamadım bugün kendime.. Ee kahve olmayınca bardak altlığını da kullanamadım. :( } birkaç hafta önce yaptığım bu tarifi hatırladım. Kışın portakallı kek gibisi yok. Özellikle de böyle çatlayarak kabarmışsa... Bu tarifi sevmemin nedeni ise içine portakalı sıkıp sadece suyunu koymak yerine blenderdan çekip püresini koyuyor olmam. Hiçbir şeyi ziyan olmadı ve tadı da kokusu da daha harika oldu. Sırada denemek istediğim bir çikolatalı cupcake tarifi var.

DSCN9174

Malzemeler, (25 - 30 adet)
  • 1 küçük portakal 
  • 1 orta boy havuç
  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt (tarifi okuyunuz, bu oran değişebilir)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir fiske toz muskat
DSCN9170

Hazırlanışı,

  1. Kabuğu soyulmuş portakalı el blenderıyla çekip, püre haline getirin. Normalde yarım su bardağı ya da biraz daha fazla oluyor bardağın kalanını da yoğurt ile tamamlayın. Benim ki yarım bardaktan biraz fazla oldu bu yüzden yoğurt yarım bardaktan daha az kullandım. 
  2. Havucu rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Ben minik sarımsak rendeleri olur ya, onların küçük tarafını kullandım yani iyice minik oldu.
  3. Toz şekeri ve yumurtaları 10-15 dakika kadar çırpın. Portakal - yoğurt karışımını ve zeytinyağını ekleyin. Yarım dakika çırparak karıştırın.
  4. Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve muskat karışımını eleyerek ekleyin ve hızlıca çırpın. Topak kalmadığına emin olduğunuzda en son havucu ekleyin ve mikserin tellerine havuç rendelerinin yapışmasını engellemek için spatulayla karıştırın. 
  5. Eğer kalıbı taşıp kabarmasını istiyorsanız her kalıbı 2/3 oranında hamurla doldurun, eğer kalıbı taşmasını istemiyorsanız yarısını hamurla doldurun. Benim kalıplarım orta boy ve bu miktardan 25 adet çıktı. Eğer daha büyük kalıplarınız varsa 20 adet daha küçük ise 30 adet çıkabilir. 
Afiyet olsun,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...