Beyaz Karamel Soslu Hurmalı Islak Kek | Sessiz Vlog Videolu Tarif
Salı, Haziran 09, 2020Bu postta Sessiz Vlog: Beyaz Karamel Soslu Islak Kek videosunun detaylı tarifini anlatıyorum.
Keki için
200g yumuşak kuru hurma, çekirdekleri çıkartılmış ve irice doğranmış
200ml kaynar sıcaklıkta su
1 tatlı kaşığı karbonat
75g tereyağı, yumuşamış
50g şeker
2 yumurta
150g un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
Tereyağı ve şekeri kremamsı olana kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin. Çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin, güzelce çırpın.
Kenarda bekleyen hurmaları bir çatalla biraz ezin ve suyuyla birlikte kek hamuruna ekleyin. İyice karışana kadar çırpın.
Kek hamurunuzu yağladığınız fırın kabına veya kek kalıbına dökün. Düz bir fırın kabı daha iyi bir seçim çünkü sosu daha güzel çekecektir. 30-35 dk fırında pişirin.
Sosunu yapmak için tereyağını bir tavaya koyun, kısık ateşte eritin ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocağın altını açıp köpürerek kaynamasını bekleyin. Bu sırada taşmaması için sürekli karıştırabilirsiniz. Biraz kaynadıktan sonra ocaktan alın. Çok kaynatıp sosu biraz daha kalınlaştırabilirsiniz.
Keki fırından çıkarır çıkarmaz bir kürdanı her yerine batırın ve sosun 2/3'ünü her yerine dökün. Ben kek kalıbında yaptığım için bir tabağa ters çevirip sosu öyle döktüm. Sosun geri kalanını servis için saklayın.
Keki 20 dk kadar sosu emmesi için bekletin ve servis yapın. Servis yaparken ayırdığınız sostan da üzerine gezdirebilirsiniz. Vanilyalı dondurma veya kremayla servis yapabilirsiniz.
200g yumuşak kuru hurma, çekirdekleri çıkartılmış ve irice doğranmış
200ml kaynar sıcaklıkta su
1 tatlı kaşığı karbonat
75g tereyağı, yumuşamış
50g şeker
2 yumurta
150g un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Karamel sosu için
150g tereyağı, yumuşak
300g şeker
300g şeker
200ml krema
Yapılışı
Fırını 180C Fanlı ısıtın ve kullanacağınız kabı yağlayın.
Doğranmış hurmaları bir kaseye koyun. Üzerine karbonatı serpin ve kaynar suyu dökün, karıştırın. 20 dk kadar bekletin.
Doğranmış hurmaları bir kaseye koyun. Üzerine karbonatı serpin ve kaynar suyu dökün, karıştırın. 20 dk kadar bekletin.
Tereyağı ve şekeri kremamsı olana kadar çırpın. Yumurtaları ekleyin. Çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin, güzelce çırpın.
Kenarda bekleyen hurmaları bir çatalla biraz ezin ve suyuyla birlikte kek hamuruna ekleyin. İyice karışana kadar çırpın.
Kek hamurunuzu yağladığınız fırın kabına veya kek kalıbına dökün. Düz bir fırın kabı daha iyi bir seçim çünkü sosu daha güzel çekecektir. 30-35 dk fırında pişirin.
Sosunu yapmak için tereyağını bir tavaya koyun, kısık ateşte eritin ve şekeri ekleyin. Karıştırın. Kremayı ekleyin ve ocağın altını açıp köpürerek kaynamasını bekleyin. Bu sırada taşmaması için sürekli karıştırabilirsiniz. Biraz kaynadıktan sonra ocaktan alın. Çok kaynatıp sosu biraz daha kalınlaştırabilirsiniz.
Keki fırından çıkarır çıkarmaz bir kürdanı her yerine batırın ve sosun 2/3'ünü her yerine dökün. Ben kek kalıbında yaptığım için bir tabağa ters çevirip sosu öyle döktüm. Sosun geri kalanını servis için saklayın.
Keki 20 dk kadar sosu emmesi için bekletin ve servis yapın. Servis yaparken ayırdığınız sostan da üzerine gezdirebilirsiniz. Vanilyalı dondurma veya kremayla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun,
0 Comments