Fırında Domatesli Levrek

Cumartesi, Aralık 23, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Nihayet şu güne kadar yapmış olduğum en lezzetli balık tarifini yayınlıyorum. Hem çok kolay hem de çok lezzetli ve Anadolu Yakasında kaldığım günlerden kalma..

Malzemeler;

  • 2 Levrek (Biz üç parçaya böldürdük siz isterseniz bütün olarak kullanabilirsiniz)
  • 1 büyük limon, yuvarlak dilimlenmiş
  • 2 domates, yuvarlak dilimlenmiş
  • 2 kuru soğan, halka halka doğranmış
  • Tane karabiber veya toz karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı + fırın kabını yağlamak için biraz daha
  • Tuz

    Hazırlanışı;
    1. Levrekleri yıkadıktan sonra eğer toz karabiber kullanıcaksanız tuz ve karabiberle ovun.
    2. Kullanıcağınız tepsiyi veya kiremiti yağlayın (fotoğrafta görüldüğü üzere biz o gün kiremit kullandık ben sonra borcamda yaptım ikisi de güzel oldu). Halka doğranmış soğanların yarısını kaba serpin. Yuvarlak dilimlenmiş domateslerin üçte ikisini soğanların üzerine dizin.
    3. Üzerine levrekleri yerleştirin.
    4. Kalan soğanları balıkların üzerine serpin. Tane karabiber kullanıcaksanız karabiber tanelerini serpin.
    5. Domates ve limon dilimlerini yerleştirin.
    6. Üzerine 1/2 çay bardağı zeytinyağını gezdirin. Folyoyla kapatıp 200C fırında 40 dakika kadar pişirin.
    7. 40 dakika sonra üzerindeki folyoyu çıkarıp 10 dakika daha kızarması için fırında bırakın.
    8. Üzeri kızarında servis yapabilirsiniz.






  • You Might Also Like

    1 Comments

    1. Levrek zaten bayıralarak yediğim bir balıktır. AYnı zamanda balık tutmayı da çok severim ama levrek tutmak nasip olmadı bugüne kadar. Elinize sağlık

      YanıtlaSil

    Subscribe