Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Çarşamba, Şubat 07, 2007© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Kullandığım ilk yemek kitaplarından biridir. Cemaliye Tüter'in kitabı. Üç aşağı beş yukarı neyi yapsam tutuyor. Bazılarını deniyorum olduktan sonra terk ediyorum. Çünkü uzun uğraş isteyen tarifler için bazen zaman yeterli olmuyor.
İlk şekerleme işlerine başladığımda fındık ezmesiyle başlamıştım ve fındıkları kırıp ayılayıp yapmam toplam üç sefer oldu. Çünkü toplam üç saatlik işin karşılığı bir tabak fındıklı top oluyor yeme süresi çok kısa. Uzunca bir aradan sonra İrem geçen bayram ziyaretinde kendi yaptığı çikolatalardan getirince geri dönüş yapıp tekrar denemelere başladım. İrem'in çikolatalarına BSE garantisi(babamım standartlarına uygunluk)almıştık . Benim şekerlemelerim de aldı. Bu da yayınlanabilir demektir burda.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
4 Comments
Yedim çok güzeldi ellerine sağlık, herkese de tavsiye edebilirim.
YanıtlaSilAyrıca devamını bekliyoruz fondanlar vs.
afiyet olsun. şekerci İrem -Sahra kızları açmak için tüm çabamı kullanacağım inan bana. şekerciler tatlıcılar genelde oğulları diye olur ama biz bir ilk oluruz?
YanıtlaSilMerhaba..Bu şekerlemeleri yaparken,portakal kabuklarının iç tarafındaki beyaz kısımlar çıkartılacak mı acaba ??
YanıtlaSilümrancım hahır portakalların iç kısmıyla beraber olucak bunlar
YanıtlaSil