hülya, teşekkür ederim açıkcası annemin marifetidir :). ben de ilk defa yedim gerçekten hoşuma gitti. peynirlisini de denedik ama cevizli daha güzel veya boş da denenebilir sanırım.
merhabalar lezize,, ne güzel şeyler yapıosun,, siten rengarenk,, amasya çöreğinin duruşuda albenili,, haşhaşlı falanda yapılabilir,,, ellerine sağlık,,
Nefis bir sunum, elimi uzatim bir lokma almak geldi icimden. Hakikaten cok nefis görümünden lezzetinin nasil oldugunu tahmin edebilirim. Ellerine saglik Irem. Sevgiler
Börek çok güzel görünüyor ama keşke yapılış aşamasını da fotoğraflasaydınız acemilikten olsa gerek ben anlayamadım. İnşallah bir dahaya yaptığınızda fotoğrafları çeker ve yayınlarsınız.
Merhaba, 12 parçaya bölünmüş hamurun her bir parçası servis tabağı büyüklüğünde açılacak.
bu 12 tane servis tabağı büyüklüğündeki hamurun altı tanesi aralarına yağ sürülüp ceviz konulduktan sonra üstüste konulacak yani altı altı iki hamur kulemiz olucak.
bu kuleler de çok az açılıcak yani üstüste konulmuş hamurlar birbiriyle kaynasın diye.
sonra bu büyütülmüş hamurdan iki parmak genişliğinde şeritler kesilip bükülerek uzatılacak.
bu coregi tahin-pekmez karisimiyla denedim. hamuru yumusacik ve cok lezzetli oldu. cevizlisini de deneyecegim. masallah cok hamaratsiniz. blogunuza girince yemek yapma istegim depresiyor :)
öncelikle amasya çöreği sosyete adı olmuş. bir amasyalı olarak, bu çörek çorum samsun amasya ve tokatta yapılır. bu 4 şehrin çeşitli yörelerinde "GÖMBE" olarak telaffuz edilir. Ama restoran ve lokantalarda müşterilere sunulurken "amasya çöreği" demek uygundur.
20 Comments
yıllar öce alt komşumuz vardı sultan abla her amasyaya gidişinde dönüşte bu çorekten getirirdi çok güzel yapmışsınız elinize sağlık
YanıtlaSilhülya
hülya, teşekkür ederim açıkcası annemin marifetidir :). ben de ilk defa yedim gerçekten hoşuma gitti. peynirlisini de denedik ama cevizli daha güzel veya boş da denenebilir sanırım.
YanıtlaSilmerhabalar lezize,,
YanıtlaSilne güzel şeyler yapıosun,, siten rengarenk,,
amasya çöreğinin duruşuda albenili,, haşhaşlı falanda yapılabilir,,, ellerine sağlık,,
Teşekkürler ece, evet ben de ilk gorduğumde haş haş var sanmıştım içinde, cevizmiş.
YanıtlaSilellerine sağlık, muhteşem olmuş(tur belli ki), haşhaşlı cevizli fikrine katılıyorum..
YanıtlaSilbaşka başka neler yapacaksın bakalım:)
beklemede kalın ;)
YanıtlaSilNefis bir sunum, elimi uzatim bir lokma almak geldi icimden. Hakikaten cok nefis görümünden lezzetinin nasil oldugunu tahmin edebilirim. Ellerine saglik Irem.
YanıtlaSilSevgiler
Bir tabak hazırlayalım size bir lokmayla bırakmam? :)
YanıtlaSilBörek çok güzel görünüyor ama keşke yapılış aşamasını da fotoğraflasaydınız acemilikten olsa gerek ben anlayamadım. İnşallah bir dahaya yaptığınızda fotoğrafları çeker ve yayınlarsınız.
YanıtlaSilanlamadığınız noktayı sorarsanız daha açık anlatabilirim :)
YanıtlaSilirem hanim, ben bu böreginizi not ettim, yapmayada karar verdim, lakin insallah birdahaki haftasonuna - sevgiler...selma
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun Selma Hanım inşallah hoşunuza gider...
YanıtlaSilmerhaba hamur ne kadar büyüklüğünde açılacak
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSil12 parçaya bölünmüş hamurun her bir parçası servis tabağı büyüklüğünde açılacak.
bu 12 tane servis tabağı büyüklüğündeki hamurun altı tanesi aralarına yağ sürülüp ceviz konulduktan sonra üstüste konulacak yani altı altı iki hamur kulemiz olucak.
bu kuleler de çok az açılıcak yani üstüste konulmuş hamurlar birbiriyle kaynasın diye.
sonra bu büyütülmüş hamurdan iki parmak genişliğinde şeritler kesilip bükülerek uzatılacak.
inşallah anlatabilmişimdir.
Ellerinize sağlık çok leziz bir hamurişi olduğu her halinden belli bende haşhaşlı denemeye karar verdim:)
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun :) haşhaşlı da çok lezzetli oluyor..
YanıtlaSilbu coregi tahin-pekmez karisimiyla denedim. hamuru yumusacik ve cok lezzetli oldu. cevizlisini de deneyecegim. masallah cok hamaratsiniz. blogunuza girince yemek yapma istegim depresiyor :)
YanıtlaSiltahin-pekmez çok güzel bir fikir..
YanıtlaSilbu arada teveccühünüz :)
selam,
YanıtlaSilcok guzel görunuyor simdi tarifi deneyecegim insallah seninki kadar guzel yapabilirim.eger iznin varsa adini da yazarak sitemde yayinlamak istiyorum bu tarifi.
ellerine saglik...
öncelikle amasya çöreği sosyete adı olmuş. bir amasyalı olarak, bu çörek çorum samsun amasya ve tokatta yapılır. bu 4 şehrin çeşitli yörelerinde "GÖMBE" olarak telaffuz edilir. Ama restoran ve lokantalarda müşterilere sunulurken "amasya çöreği" demek uygundur.
YanıtlaSil