Tiramisu

Perşembe, Mart 23, 2006


İlk defa denediğim ve çok güzel bir sonuca ulaştığım bu tatlıyı Kumsal yapar. Ben de ondan aldım tarifini. Yaklaşık bir saat telefonda hangi boyuttaki borcam tepsiye yaptığını hatırlamaya çalıştı kendisi sağ olsun :).

Malzemeler:

Keki için;

  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • ½ su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için;
  • ½ lt. süt
  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı şeker

Kekini ıslatmak için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:
  1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
  2. Yağını ve sütünü ilave edin. Biraz daha çırpın.
  3. Kabartma tozunu, kakaosunu ve ununu eleyerek ekleyin. Hızlıca karıştırın ki yumurtanın köpüğü sönmesin. Biraz yağlanmış orta büyüklükte bir borcama hamuru dökün. Kek gibi pişirin.
  4. Kek pişerken 1 paket krem şantiyi bir bardak sütle çırpın ve dolaba koyun.
  5. Diğer krema malzemelerini muhallebi gibi pişirin. Ve soğumaya bırakın.
  6. Kek piştikten sonra fırından çıkartın ve sıcakken 1,5 bardak süt+nescafe ve şekeri bir bardakta karıştırıp kaşıkla kekin her tarafına dökün.
  7. Soğumuş muhallebiyle krem şantiyi iyice çırpın ve ıslatılmış kekin üstüne dökün.
  8. Üzerine bir elekle istediğiniz kadar kakao serpin ve buzdolabından bir gece bekletin. Ertesi gün yiyebilirsiniz. Eğer hemen yerseniz kek sütü tam olarak emmemiş olduğu için kuru kalabiliyor. Bir gece bekletmek en iyisi...

You Might Also Like

10 Comments

  1. mrb. kullandığınız borcamın ölçüsünü yazarsanız sevinirim. elif

    YanıtlayınSil
  2. tabii; cetvelle ölçtüm ama yine de yaklaşık diyim;
    33cm x 20cm
    derinliği: 4cm

    YanıtlayınSil
  3. merhaba, ben amerika'da yasiyorum. bu tatliyi dun aksam denedim, cok lezzetli ve hafif oldu. yalniz burda pastanelerde satilan tiramisu hafif likorlu oluyor. acaba hangi likor oldugunu biliyor musunuz? tesekkurler.

    YanıtlayınSil
  4. merhaba, beğendiğinize sevindim. ben likör kullanmadığım için hangisi olduğunu bilemiyorum. tekrar afiyet olsun.

    YanıtlayınSil
  5. ABD`de icine konulan likor rom, dark rum daha tatli oldugundan onunla yapsaniz daha iyi olur. Bir de kremasina mascarpone cheese koyabilirsiniz.

    YanıtlayınSil
  6. slm ben fransadan tarifiniz pek guzel gorunuyor ama kremasin malzeme listesi eksik herhalde pek anlamadim aciklarsaniz sevinirim k.i.b

    YanıtlayınSil
  7. Merhaba
    İlk defa bu tatlıyı yapacağım.
    "Diğer krema malzemelerini muhallebi gibi pişirin" derken hangi malzemeleri kastediyorsunuz acaba :)

    YanıtlayınSil
  8. merhaba ben de bahar hanımın sorusunu sorcaktım.sanırım eksik yazdınız tarifi muhallebi tarifi yokda.tarifinz gusel ve kolay ama muhallebi kısmı aklımı karıştırdı .hemen yanıtlarsanız sevınırım.

    YanıtlayınSil
  9. pardon yanıtım biraz geç oldu galiba,
    listede krem şanti dışındaki krema malzemelerinin hepsini (yarım litre süt, 1,5 türk kahvesi fincanı un, 2 türk kahvesi fincanı şeker) bir tencerede karıştırarak pişirin muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. bir paket krem şantiyi bir bardak sütle ayrı bir yerde çırpın. sonra bu ikisini birbirine karıştırıp mikserle 10 dakika kadar çırpın.

    YanıtlayınSil
  10. çok tşk ederim tarifiniz gerçekten harika denemeyenlere tavsiye ederim...

    YanıtlayınSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Email Aboneliği

Görüntülenme

ARŞİV

Subscribe