Focaccia
Pazartesi, Nisan 24, 2006
Okunuşu bildiğim kadarıyla "fokaaça"; anlamı da "poğaça" olan bu minik ekmekler pizzanın atası olarak biliniyor. Aslen Yunanlılara aitmiş İtalyanlar da onlardan alıp geliştirerek pizzayı bulmuşlar diyebiliriz. Aslında hamurun tepsiye iyice yayılması ve düzleştirilmesi lazım ama ben küçük yuvarlaklara bölünce tepside üstünü her ne kadar bastırıp düzleştirmiş olsam da böyle kabardılar... Focaccia'nın en güzel yani üzerine istediğiniz her şeyi koyabilirsiniz. Ben mantar da koymayı düşünüyordum ama yoktu o an.. Başka bir zaman da mantarlı deneyeceğim.
Malzemeler;
Hamuru için;
Üzeri için;
(Ben 4 tanesini soğanlı yaptım geri kalanına koymadım şahsen soğansız tercih ediyorum)
Hazırlanışı;
2 Comments
ımmmm. mis kokulu, sıcacık, yumuşacık ekmekler şirin kahvaltı sofrası dört saat sonra romantik makarna sofram ahh eve geldiğimde iki kilo almıştım. eline sağlık irem. ama sende biliyorsun ki yediğim her lokma bana kilo olarak döner acı kardeş .
YanıtlaSilBu küçük pizzacıklar çok şirin görünüyor. Misafirler bayılır eminim =)
YanıtlaSil