Elmalı Kurabiye

Perşembe, Ekim 08, 2020


Merhabalar, bu gönderide geçen gün denediğim, oldukça pratik bir tarif paylaşıyorum. Son günlerde canım kurabiye çeşitlerinin belki de en lezzetlilerinden biri olan elmalı kurabiye çekiyordu! Ben de en iyi elmalı kurabiye tarifine ulaşabilmek için internette biraz araştırma yaptım. Aradığım tarifi yemek.com’dan buldum. Sonuç çok güzel olunca da hemen sizinle paylaşmak istedim. Bu tarifte en sevdiğim şey kurabiyelerin ağızda dağılırken damakta hoş bir tat bırakması oldu. İşte çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu kurabiyenin malzemeleri ve hazırlanışı… 

Kurabiye hamuru için;
 
4 su bardağı un (hamurun kıvamına göre yarım bardak az ya da fazla olabilir) 
3/4 sb toz şeker 
1/3 sb yoğurt 
1/3 sb sıvı yağ 
200 gr tere yağı 
1 çay kaşığı karbonat 
1 çk limon suyu 

Elmalı iç harç için;

4 adet kırmızı elma (soyularak rendelenmiş) 
Yarım sb toz şeker 
1 tk tarçın 
Yarım sb dövülmüş ceviz içi 

Elmalı Kurabiye Hazırlanışı;

Elmaları soyup rendeledikten sonra elde sıkarak suyu çıkarılır. Ardından elmalar tavaya alınır ve üzerine yarım su bardağı toz şeker eklenir. 

Elmalar karamelize olacak şekilde piştikten sonra iç harcına ceviz ve tarçın eklenir. 

Hamuru hazırlarken tüm malzemelerin aynı kapta karıştırılmamasına dikkat edilmelidir. Önce limon ve karbonat ayrı bir kasede karıştırılır. Ardından derin bir kasenin içinde tere yağı, sıvı yağ ve toz şeker karıştırılır. Daha sonra bu iki karışımı birleştirilir. 

Karışıma azar azar un ekleyerek pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurulur. 

Kurabiyelerin daha kolay şekillenmesi için hamur streçle kapatılıp buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletilir. 

Buzdolabından çıkan hamur un serpilmiş tezgaha alınır. Hamur açıldıktan sonra yuvarlak hamur kesici ile şekiller çıkarılır. 

Yuvarlak hamurların içine iç harç yerleştirilir ve ağzı açık yarım ay şeklinde üzerleri kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir. 

Kurabiyeler fırından alındıktan sonra soğuması beklenir ve üzerine pudra şekeri dökülür. 

Kurabiyeleriniz servise hazır afiyet olsun! Kalan kurabiyelerinizi ağzı kilitli bir poşete koyarak saklayabilirsiniz. Elmalı kurabiye tarifine pratik bir şekilde ulaşarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe