Elçi Çorbası & Ev Yapımı Tagliatelle
Cuma, Ağustos 04, 2006
Dün Sahra'yla balkonda çalıştık balkonda yedik. Epey zaman önce tagliatelle yapmıştık, ama hemen yiyemedik ben de ilk fırsatta yemek üzere kurutup kaldırdım. Aslında daha farklı bir sosla deniyecektim ama, Sahra ben her zaman Napoliten Soslu yiyemiyorum, özledim ondan yap diyince yine aynı sosu yapmak zorunda kaldım (ama kendisinin bana patlıcanlı bir makarna sosu sözü var heyecanla bekliyorum!!!). En azından taze makarna için uyguladığım hamuru yazıyım. Temel olarak, iki çeşit makarna hamuru varmış; biri yumurtalı biri yumurtasız.. ben yumurtalı olanı denedim.
4 kişilik taze makarna hamuru;
Hamurun ortasını havuz şeklinde açıp içine yumurtaları kırın, yağı ve tuzu koyun. Yumurtaları parmaklarınızın ucuyla karıştırın. Kenarlardan azar azar un alarak hamuru yoğurun. Hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun ve strech filme sarıp buzdolabından yarım saat dinlendirin. Sert bir hamur olucak. Hamuru bir kaç parçaya ayırın. Çok az açıp makarna makinesiyle hamuru derecesini arttırarak yavaş yavaş açın. Açılan hamuru ikiye katlayıp tekrar tekrar açın. Hamurun açılma işlemi bittikten sonra, makarna makinesiyle kesin (keserken unlayın yoksa hemen yapışıyor). Bir oklavaya kesilen hamur parçalarını asıp biraz unlayarak kurutun. İsterseniz taze yiyin ama eğer isterseniz erişte gibi aylarca da saklayabilirsiniz (Ben denedim oldu). Bu tarifle bütün makarna türlerini yapabilirsiniz; pappardelle, lazanya, cannelloni...
" Kelimelerin üzerindeki linklere tıklayarak fotoğraflara ulaşabilirsiniz. "
ELÇİ ÇORBASI
Makarnanın yanına bu çorbayı yaptım, uzun zamandır yapmak istiyordum ama nedense bu sefer eskiden yaptığım gibi güzel olmadı... Yine lezzetliydi ama sanki eskiden daha lezzetliydi diye hatırlıyorum ben.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
4 Comments
Sevgili İrem , Makarna ne guzel olmus, valla imreniyor insan.Benbile CAfe de yapsammı dedim artık:)
YanıtlaSilEllerinize saglık, cok guzel hem corba hem makarna.
Figen
Teşekkürler, ben de sizin cafenize imreniyorum açıkcası.. hep istemişimdir minik bir cafem olsun, bir kaç da spesiyalitem.. ama çok zor olduğunu düşünmüşümdür. özellikle bu sıcak günlerde!
YanıtlaSilİrem gercekten zor iş Cafe. Alışveriş kısmı cok zor. Taze sebze almak, tedarikçilerle uğrasmak en zor kısımlardan. Yemek yapmak bu sıcaklarda ayrı dert.
YanıtlaSilBende son 6 aydır oğrendim:)
Sevgilerimle,
Figen
jülyen doğramak da ne yahu türkçe karşılığı yokmu bunun yoksa siz ne kadar evropa kültürü aldığınızımı gösteriyorsunuz sakın yoo demeyin bana öyle geliyor
YanıtlaSil