Siyah Zeytinli ve Kremalı Çabuk Domates Soslu Spagetti
Pazar, Ağustos 06, 2006
Daha dün makarna yemiştin ama diyebilirsiniz... Makarna en pratik, en lezzetli ve en doyurucu yemeklerden biri...
Williams-Sonoma'nın sanırım bütün tarifleri lezzetli.. Bugün telaşlı bir alışverişten sonra eve geldiğimizde tam anlamıyla açlıktan ölüyorduk.. Annem de biz balık getiririz diye düşündüğünden bir şey yapmamış, dünden kalanları ısıtırken Williams-Sonoma'dan pratik makarna sosu tariflerine göz attım ve en sonunda bu zeytinli kremalı domates sosunu gözüme kestirdim. Sonuç çok lezzetli oldu, kesinlikle tavsiye ediyorum. Yaparken evde olmayan malzemeleri listeden çıkardım ve yarım paket makarna pişirdiğim için malzemeyi yarı yarıya uyguladım ama size orijinal versiyonunu yazıyorum.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
- Tereyağını bir derin bir sos tavasında eritin, pırasa ve soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin, sarımsakları ekleyin bir kaç dakika daha soteleyin.
- Kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, defne yaprağını, kekiği ekleyin. Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Tuzunu ve çekilmiş biberlerini ekleyin.
- Kaynamış tuzlu suda makarnaları al dente usulü pişirin. Pişen makarnaları süzün.
- Sosa zeytinleri ve kremayı katıp bir kaç dakika zeytinlerin lezzetini vermesi için pişirin.
- Süzülmüş makarnaları sosun içine katın ve güzelce karıştırın.
- Maydanozları da ekleyip hafifçe karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
3 Comments
nefis görünüyor hersey birbirinden güzel gercekten ellerinize saglik
YanıtlaSilsevgiler
www.blogcu.com/oezlem
Teşekkürler senin blogunu hiç görmemiştim çok güzel şeyler varmış senin de ellerine sağlık..
YanıtlaSilben makarnayı yapmayı ve yemeği çok sevyrm fakatelmdeki tarifler yetersiz bloğun çok güzl olmuş
YanıtlaSil