Patlıcanlı Güveç: En Kolay ve Kurtarıcı Ev Yemeği (Demir Döküm Tencerede)

Çarşamba, Ekim 14, 2020



Her evin kolaylıkla yaptığı, en dar zamanda bile eğer malzemeler varsa çabucak yapıp kenara koyduğu bir tarif vardır. Bu da öyle bir tarif. Çok özel diyemem ama çok pratik ve lezzetli diyebilirim. İsterseniz normal çelik tencerede, isterseniz bir toprak güveçte veya benim gibi demir döküm tencerede de yapabilirsiniz. İsterseniz fırında isterseniz ocakta pişirebilirsiniz. Ben bu sefer ocakta ve demir döküm tencerede pişirmeyi tercih ettim. 

İşte tarif:

Malzemeler

250 gr dana eti veya kuzu eti

5 patlıcan

5-6 sivri biber

4-5 domates

3 sarımsak

1 küçük soğan

5-6 dal maydanoz

4 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı biber salçasıyla karıştırın ovun.

1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı

Öncelikle eti pul biber, karabiber ve biber salçasıyla ovun ve tencerenin altına yerleştirin. Tereyağının yarısını etlerin üstüne koyun. Diğer yarısı en üste koymak için ayırıyoruz.

Patlıcanları alacalı soyarak boyuna dörde bölün ve küp doğrayın. Su dolu bir kaseye koyup üzerine 2 tatlı kaşığı tuz döküp karıştırın ve 1 saat kadar bekletin. Bir saat sonra temiz suyla iyice yıkayarak suyunu sıkın ve etlerin üzerine koyun. Bu şekilde acısını almış oluyoruz.

Üç diş sarımsağı bütün olarak patlıcanların üzerine koyun.

Biberleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp ekleyin.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve biberlerin üzerine koyun.

En üste maydanozları bütün halde lezzet vermesi için koyun ve kalan tereyağını da ekleyin. Soğanı bütün halde ortaya yerleştirin. 

Kapağını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Kaynadıktan sonra 30dk daha pişirin ve ocaktan alın.

Afiyet olsun. 


Kullandığım tencere: 
Silver Cusinero Döküm Derin Tencere 20 cm 
https://www.silver.com.tr/silver-cusinero-dokum-derin-tencere-20-cm-bordo.html

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe