Cumartesi, Nisan 01, 2006

Williams Sonoma'nın Çikolatalı Keki





Bu tarifi yapmadan önceki akşam Portakal Ağacında görmüştüm. Gece yatarken yarın yapsam mı acaba diye şöyle bir aklımdan geçti. Sabah kalkıp da kekin görüntüsüne, içindeki çikolataya ve kakaoya tekrar bakınca kesin kararımı verdim. Chocoholic olmak kolay bir şey değil insan kendini dizginleyemiyor napalım... Telefonla Sahra'yı uyandırdım ben kek yapıp uçarak geliyorum, kahvaltı yapalım... (Kahvaltıdaki Meksika Salatasının tarifini de bekliyoruz)

Açıkcası Portakal Ağacında Hatice hanım "yaparken nasıl olucak diye korktum ama güzel oldu" demesine rağmen ben de yaparken bu ne biçim kek diye düşünmedim değil.. Bana göre kek dediğin önce yumurtayla şeker çırpılır sonra diğer malzemeler eklenirden ibaret olduğu için; bu tarz kek tariflerinin hepsine burun kıvırırdım. Neyse bu önyargımı da kırmış oldum. Ben de söyliyim korkmayın çok güzel bir tarif.

Ben de tarifi kendime ve evdeki malzemelere göre biraz değiştirdim.


Malzemeler

  • 2+1/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 6 kaşık tereyağı + 6 kaşık margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 180gr. benmari usulü eritilmiş çikolata


Hazırlanışı:
  1. İlk olarak kakao, kabartma tozu, karbonat, tuz ve unu beraberce 3 kere eledim (Hepsinin beraberce birbirine iyice karışana kadar elenmesi gerekiyormuş).
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış yağı mikserle 1-2 dakika çırptım. Katı ama kremamsı bir hale geliyor.
  3. Sonra yavaş yavaş şekeri ekleyerek çırpmaya devam ettim (şekerin yağın her yerine ulaşması için mikseri çırpma kabının kenarlarında da gezdirerek aldım -zararlı biliyorum ama spatulayla uğraşamadım o an-).
  4. Yumurtaları birer birer aralarda çırparak ekledim.
  5. Yoğurdunu ve ununu dönüşümlü olarak ekledim (biraz un biraz yoğurt şeklinde).
  6. Ve son olarak çikolatasını da ekledikten sonra yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecede ısıtılmış fırına verdim.


Yaklaşık 1 saatte pişti. İtiraf ediyorum kabarıcak mı diye oturup fırının kapağından seyrettim. Benim kalıbım 24 cm'lik kalp şeklinde bir kalıp ve hamurun yüksekliği kalıbın yarısı kadardı. Kek kalıbı 2cm geçecek kadar kabardı fırından hemen çıkardığım için sanırım ortası biraz çöktü. Tadı da browni gibi ama o kadar ıslak değil. Bir dahaki sefere içine fıstık koymayı düşünüyorum. (İlk defa kelepçeli kalıp kullandım, alt plakayı çıkartırken kırılıcakmış gibi olduğu için (yapıştığından değil) kesilene kadar öyle kaldı biraz da acelem vardı uğraşmadım açıkcası.


2 yorum:

  1. Böyle siyahi göründüğüne bakmayın harika olmuştu. Hele de çikolata sevenler için birebir.

    YanıtlaSil
  2. ben bu tarifi biliyorum daha önce yaptım çok güzel oldu ben çikolatalı kekkeri çok seviyorum tam benlik ikinciye yapmamkmak için kendimi zor tuttum malum kilolarr:))))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...