Buhara Pilavı & Saray Usulü Kuzu İncik
Perşembe, Mayıs 11, 2006
Malzemeler;
Hazırlanışı;
İrem;
Saray Usulü Kuzu İncik
Bu tarifi ben çok severim, bunu da ilk olarak bir iftarda yemiştim (Evet gazetede çıkmıştı tarif ben de fotoğrafına bakarak bayağı bir etkilenmiştim kendisinden :)..). Ağır olsa da (ne de olsa bir saray yemeği) çok lezzetli. Tülin ablanın menüsüne de ben tavsiye etmiştim, milföyle kaplama işini de biz yaparız demiştik sen merak etme (ben istedim yapıyım birazını da bari değil mi?), yalnız o gün yapılan orijinal tarife uymadı çünkü karışıklığa geldi ve domatesler unutuldu ve sossuz oldu ama ben gerçek tarifini yazıyorum.
Malzemeler;
Hazırlanışı;
4 Comments
çok guzel
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSiltarif cok guzel. tesekkurler..
merhaba bu tarifte un var ama unu hangi aşamada kullanıyoruz bilgi verirmisiniz
YanıtlaSilben misafir kabul ettiğimde saray usulü inciği sıkça yaparım ve patates püresiyle sunarım.tarifte yazılı olan unu, etleri kızartmadan önce una bulayıp iyice silkeleyip yağda kızartılır,bu sayede suyu daha kıvanlı olur.herkese afiyet olsuuun
YanıtlaSil