Ekmekli Omlet

Salı, Mayıs 16, 2006




Dün sabah nasıl olduysa hem erken kalktım hem de canım kahvaltı yapmak istedi. Omleti sade sevmeyen biri olarak bu ekmekli olanı sucuklu ve peynirli omletlere tercih ederim veya patatesliye... En sevdiğim omlet. Hem de yorulmadan doyuyorsun. Yok bir yandan ekmek ye bir yandan peynir vs. Hepsi içinde zaten... (Çok tembelim :)...)Bu omleti kuzenim çok güzel yapar ondan öğrenmiştik biz de.. Ama hiç onunki kadar güzel yapamadık. İçine isterseniz başka malzemeler de koyabilirsiniz; sucuk, domates vs. size kalmış. Ben peynir ve baharat koydum. Fotoğrafını da balkonda çektim çok güneşli bir sabahtı.

2 Kişilik

Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 3 dilim ekmek (bayat olsa daha iyi olur)
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yağlı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber (istediğiniz miktarda)

    Hazırlanışı;


    1. Ekmekleri küp küp doğrayın.

    2. Orta büyüklükte teflon bir tavada yağı eritin, doğranmış ekmekleri karıştırarak kızartın (her tarafının eşit kızarması için, eğer ekmekler kızarana kadar tavanın dibinde ekmek kırıntıları yanmaya başladıysa, kızarma işlemi bitince ekmekleri kevgir gibi bir aparatla bir tabağa aktarıp kırıntıları silkelerseniz iyi olur).

    3. Beyaz peynir, tuz, karabiber, pulbiber, süt, un ve yumurtayı mikserle veya robotla iyice çırpın.

    4. İçine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip bir çatalla karıştırın.

    5. Kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirin.

    6. Kenarlarına yapışan yumurtaları toparlayın. Bu noktada tavayı usta şefler gibi sallayabilirsiniz :).

    7. Omletin alt tarafı kızardığında bir tabağa ters çevirip kızarmamış tarafını tavaya koyup o tarafı da kızartın.

    8. Son olarak bir tabağa ters çevirip servis yapabilirsiniz.
  • You Might Also Like

    2 Comments

    1. Valla hem değişik,hem pratik olmuş,sağolasın.

      YanıtlaSil
    2. teşekkürler, tavsiye ederim çok lezzetli normal omletin yavan yumurta tadı yok. bir dahaki sefer domates ve kimyon eklemeyi düşünüyorum..

      YanıtlaSil

    Subscribe