Vişne Reçeli, Şeftali Reçeli, Çilek Reçeli

Pazar, Eylül 03, 2006



VİŞNE REÇELİ

Malzemeler;

  • 1kg. vişne
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

    Hazırlanışı;
    1. Vişneleri çekirdeklerinden ayıklayıp büyükce bir tencereye koyun üzerine bir bardak şekeri koyup vişneler pişinceye kadar pişirin, yaklaşık 20 dakika yeterli oluyor,
    2. Diğer şekeri de ilave edip kıvamını buluncaya kadar kaynatın.
    3. Limonunu ilave edip ocaktan alın sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatmadan soğumasını bekleyin.


  • Not: Reçeller kaynarken metal kaşık kullanmayın ve tencerenin kapağını kapatmayın.


    ŞEFTALİ REÇELİ

    Malzemeler;

  • 1kg. şeftali
  • 6 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • Yarım limon suyu

    Hazırlanışı;
    1. Şeftalileri güzelce yıkayıp ikiye ayırın kabuklarını soyup içerisinde su olan bir tencereye koyun.
    2. Ayrı bir tencerede şekeri ve suyu koyup bir kaç taşım kaynatın.
    3. Su içindeki şeftalileri alıp doğradıktan sonra kaynamakta olan şurubun içine atın.
    4. Hepsini birlikte kaynamaya bırakın.
    5. Reçel kıvamına gelince limonunu koyup bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın kavanoza boşaltıp soğumasını bekleyin.


    Not: Reçel soğumadan kapağını kapatmayın.


  • ÇİLEK REÇELİ

    Malzemeler;

  • 1 kğ. çilek
  • 6 bardak toz şeker
  • Yarım limon suyu

    Hazırlanışı;
    1. Saplarını ayıkladığınız çilekleri bol su içine koyun ezmeden yavaşça elinizle karıştırın.
    2. Bir saat kadar bu suyun içinde bekledikten sonra alın ve bol su içinde çilekleri bikaç kere yıkayın.
    3. Bir başka tencereye bir kat çilek bi kat şeker olmak üzere döşeyin. Çilekleri bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.
    4. Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca limonu ekleyiphafifce kaynamaya bırakın.
    5. Kıvama gelip gelmediğini anlamak için tabağa bir çilek alıp soğutun çilek suyunu bırakmıyorsa kıvama gelmiş demektir sulu ise kaynatmaya devam edin kıvamını bulunca kavanoza alın.

    You Might Also Like

    0 Comments

    Subscribe