Vişne Reçeli, Şeftali Reçeli, Çilek Reçeli
Pazar, Eylül 03, 2006Hazırlanışı;
- Vişneleri çekirdeklerinden ayıklayıp büyükce bir tencereye koyun üzerine bir bardak şekeri koyup vişneler pişinceye kadar pişirin, yaklaşık 20 dakika yeterli oluyor,
- Diğer şekeri de ilave edip kıvamını buluncaya kadar kaynatın.
- Limonunu ilave edip ocaktan alın sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatmadan soğumasını bekleyin.
Not: Reçeller kaynarken metal kaşık kullanmayın ve tencerenin kapağını kapatmayın.
ŞEFTALİ REÇELİ
Malzemeler;
Hazırlanışı;
- Şeftalileri güzelce yıkayıp ikiye ayırın kabuklarını soyup içerisinde su olan bir tencereye koyun.
- Ayrı bir tencerede şekeri ve suyu koyup bir kaç taşım kaynatın.
- Su içindeki şeftalileri alıp doğradıktan sonra kaynamakta olan şurubun içine atın.
- Hepsini birlikte kaynamaya bırakın.
- Reçel kıvamına gelince limonunu koyup bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın kavanoza boşaltıp soğumasını bekleyin.
Not: Reçel soğumadan kapağını kapatmayın.
ÇİLEK REÇELİ
Malzemeler;
Hazırlanışı;
- Saplarını ayıkladığınız çilekleri bol su içine koyun ezmeden yavaşça elinizle karıştırın.
- Bir saat kadar bu suyun içinde bekledikten sonra alın ve bol su içinde çilekleri bikaç kere yıkayın.
- Bir başka tencereye bir kat çilek bi kat şeker olmak üzere döşeyin. Çilekleri bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.
- Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca limonu ekleyiphafifce kaynamaya bırakın.
- Kıvama gelip gelmediğini anlamak için tabağa bir çilek alıp soğutun çilek suyunu bırakmıyorsa kıvama gelmiş demektir sulu ise kaynatmaya devam edin kıvamını bulunca kavanoza alın.
0 Comments