Pazar, Ağustos 28, 2016

Bir Merhaba ve Üç Şerbet {Reyhan Şerbeti ve 2 Limonata Tarifi}

 
Merhaba! Yıllar önce bu blogu kızım İrem başlatmıştı ama benim de yaptığım bir çok tarif var arşivde... O artık çok fazla yeni tarif denemeye fırsat bulamıyor bu yüzden burayı bana devretti. Instagrama zaten fotoğraflarını koyuyorsun buraya da tariflerini yaz bari herkesler yapabilsin diyor. İnşallah bundan sonra yeni tariflerle buluşalım. 

Şimdi size üç soğuk içecek tarifi veriyorum. Bizim eve hazır içecek çok nadir alınır, alınsa da beğenilmez... Eskiden yaz aylarında taze meyveden yapardık, kışın da kuru meyvelerden hoşaflar kompostolar... şimdi öyle mi? Yazın çilek, erik, kızılcık gibi yaz meyvelerini derin dondurucumuza atıyoruz ve kışın mis gibi hazırlıyoruz. Ama reyhan şerbetini bu sene ilk defa denedim çok güzel oluyor, tavsiye ederim. Hatta yıkayıp, kurulayıp, poşetleyip dondurucuya bile koydum. Böylece bütün kış yapılabilir. 

Limonata #1 tarifini yıllardır bütün yaz yaparım. Aromasıyla kıvamıyla çok lezzetli oluyor. 2 numaralı olanı da yeni denedim ama bize çok "duru" geldi. O yüzden size tavsiyem Limonata #1'in tarifidir. Yine de ikisini de deneyerek siz karar verebilirsiniz.




Reyhan Şerbeti

Malzemeler
  • 1 bağ reyhan
  • 8 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
  1. Yıkanmış reyhanı kaynar suya bastırıyoruz.  
  2. Şekeri, limon tuzunu da ekliyoruz.
  3. 15 dakika bekletip süzüyoruz, afiyet olsun.

Limonata #1 


Malzemeler
  • 1 kg limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su
  • 1 dal taze nane
  • 1 Tülbent süzek (ben yeni tülbentle diktim)

Hazırlanışı
  1. Limonları önce dörde bölüyoruz sonrada kolay sıkabilmek için ince ince dilimliyoruz. 
  2. Şekeri üzerine döküyoruz.
  3. Elimize eldiven takıp bu arkadaşları iyice ovup eziyoruz.
  4. Üzerine suyumuzdan iki bardak döküyoruz.
  5. Şimdi geniş ağızlı bir kabımızın üzerine tel süzgecimizi koyuyoruz bunun üzerine de tülbent süzeğimizi yerleştiriyoruz. Mıncıklayıp ezdiğimiz limonumuzun sıkabileceğimiz kadarını döküyoruz ve tülbent süzeğimizde hapsedip iyice sıkıyoruz. İçinde şeker ve limon suyu kalmaması için biraz daha üzerine su döküp tekrar sıkıyoruz. Kalan limona da aynı işlemi yapıp kalan suyu ilave edip sürahiye doldurup içine büyük bir dal taze naneyi atıp buz dolabına kaldırıyoruz.
  6. Damak tadınıza göre suyunu arttırabilirsiniz.

Limonata #2

Malzemeler
  • 2 limon
  • 5 yemek kaşığı toz şeker  
  • 5 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlanışı
  1. Limonları bir gün önceden buzluğa atıyoruz.
  2. Donmuş limonlarımızı alıyoruz beş-on dakikada çözülüyor.
  3. Limonları ince doğruyoruz, rondoya atıyoruz ve üzerine şekeri naneyi biraz da su koyup çekiyoruz. 
  4. Kalan suyumuzu da ekleyip birinci limonatada olduğu gibi sıkıp süzüyoruz ve sürahimize doldurup buzdolabına koyuyoruz. 

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...