Karnabahar Kızartma

Perşembe, Nisan 20, 2006




Malzemeler:

  • 1 küçük karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)
  • 1 limon

    Süslemek için;
  • 250 gr.yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Pulbiber

    Hazırlanışı;

    1. Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür.
    2. Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)
    3. Süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır.
    4. Yoğurt çırpılır. Sarımsak rendelenip ilave edilir. Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir.
    5. Karnabaharlar servis tabağına alınır. Üstüne yoğurt dökülür. Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktük..yok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi)


    Not:Aynı şekilde havuçta güzel oluyor.

  • You Might Also Like

    8 Comments

    1. bu akşam tarifinizi denemek istiyorum ama bi sorum olacak malzemelerde limon yer alıyor acaba limonu ne zaman kullanıyoruz??

      YanıtlaSil
    2. aslında ben tarifi eksik yazmışım. bir aşamayı atlamışım. Karnabahar kızartmadan önce haşlanacak. limon haşladığımız suya koyuluyor karnabaharın kokusunu almak için.4 parçaya bölüp suya atıyorsunuz. bunu yakın zamanda tarife eklerim . teşekkürler hatırlattığınız için.

      YanıtlaSil
    3. teşekkürler .sizde olmasaniz nasil yamek yapardim bilmem.sağolun:)

      YanıtlaSil
    4. sayın isimsiz said,sahra said ve emre said size katılıyorum yoksa aç kalacaktınız iyiki böyle yemek siteleri var.bi sağolunda benden
      :)

      YanıtlaSil
    5. acaba karnabahar içinhazırladığımız yumurta un süt varya sütün yerine tuzsuzayran koysak kızarır mı?

      YanıtlaSil
    6. susonia ben teşekkür ediyorum iltifatlarınıza ama bana niye katılıyorsun anlamadım?

      YanıtlaSil
    7. selam siten çok güzel siteme beklerim

      YanıtlaSil
    8. harika oldu.teşekkürler.

      YanıtlaSil

    Subscribe