Karnabahar bir bıçak yardımıyla temizlenip parçalara bölünür.
Bir tencereye kaynar su, tuz ve dörde bölünmüş limon koyulur karnabahar 5-6 dakika haşlanır.(Limon karnabaharın kokusunu alması için)
Süt, yumurta ve un çırpılır. Karnabaharlar bu karışıma batırılıp, kızgın yağda kızartılır.
Yoğurt çırpılır. Sarımsak rendelenip ilave edilir. Tereyağ eritilir, pulbiber ilave edilir.
Karnabaharlar servis tabağına alınır. Üstüne yoğurt dökülür. Eritilmiş biberli tereyağ gezdirilir (biz kızartma zaten yağlı olduğu için sadece biber döktük..yok bu doğru olmadı iş aceleye geldiği içindi)
aslında ben tarifi eksik yazmışım. bir aşamayı atlamışım. Karnabahar kızartmadan önce haşlanacak. limon haşladığımız suya koyuluyor karnabaharın kokusunu almak için.4 parçaya bölüp suya atıyorsunuz. bunu yakın zamanda tarife eklerim . teşekkürler hatırlattığınız için.
8 Comments
bu akşam tarifinizi denemek istiyorum ama bi sorum olacak malzemelerde limon yer alıyor acaba limonu ne zaman kullanıyoruz??
YanıtlaSilaslında ben tarifi eksik yazmışım. bir aşamayı atlamışım. Karnabahar kızartmadan önce haşlanacak. limon haşladığımız suya koyuluyor karnabaharın kokusunu almak için.4 parçaya bölüp suya atıyorsunuz. bunu yakın zamanda tarife eklerim . teşekkürler hatırlattığınız için.
YanıtlaSilteşekkürler .sizde olmasaniz nasil yamek yapardim bilmem.sağolun:)
YanıtlaSilsayın isimsiz said,sahra said ve emre said size katılıyorum yoksa aç kalacaktınız iyiki böyle yemek siteleri var.bi sağolunda benden
YanıtlaSil:)
acaba karnabahar içinhazırladığımız yumurta un süt varya sütün yerine tuzsuzayran koysak kızarır mı?
YanıtlaSilsusonia ben teşekkür ediyorum iltifatlarınıza ama bana niye katılıyorsun anlamadım?
YanıtlaSilselam siten çok güzel siteme beklerim
YanıtlaSilharika oldu.teşekkürler.
YanıtlaSil