Gül Tatlısı
Çarşamba, Şubat 29, 2012Geçtiğimiz hafta sonu komşumuz böyle romantik bir tatlı getirmişti bize. Tadı da görüntüsü gibi güzel olunca hemen fotoğrafını çektim ve tarifini sordum. Yapılışını tarif edebilmek için de aşağıdaki komik şemayı hazırladım. Yardımcı olur inşallah.
Malzemeler:
Hamuru için;
- 1 su bardagı sıvı yağ
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- İri çekilmiş ceviz veya fındık
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
- Ceviz ve fındık dışındaki hamur malzemelerini birlikte yoğurun. Hamurun kıvamı elinize yapışmayacak, şekil alabilecek sertlikte olmalı.
- Hamuru yarım santimetre kalınlığında açıp bir çay bardağıyla yuvarlaklar kesin. Sonra sağdaki şemada olduğu (büyütmek için üstüne tıklayabilirsiniz) gibi hafifçe üst üste gelecek şekilde yuvarlakları yerleştirin.
- Boyuna çizgilerin olduğu kısımlara ceviz veya fındığı uzunlamasına dizin.
- Sonra aşağıdan yukarı doğru dikine rulo yapın ve bu ruloyu ortadan ikiye kesin.
- Fırın kağıdı serilmiş veya yağlanmış tepsiye ikiye böldüğünüz ruloyu kesilmiş tarafı tepsiye gelecek şekilde yerleştirdiğinizde dilimli kenarları gül gibi görünecektir.
- 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. 15 - 20 dakika kadar kaynayacak. İstediğiniz kıvama ulaştığında limon suyunu ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
- İkisi de el yakmayacak sıcaklıktayken şerbeti dökün ve çekmesi için bir saat kadar bekletin.
Afiyet olsun,
5 Comments
ellerinize sağlık süper görünüyor
YanıtlaSilÇok bilinen ama benim bir türlü yapamadığım şirin ve güzel bir tatlı.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilNasıl da guzel gözüküyor.
YanıtlaSilYapsammı.
Kararsız anne Çiğdem
Şık bir şey olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Herkese teşekkürler.
YanıtlaSilYapan komşumuzun eline, emeğine sağlık :D