Tavuklu Yaprak Sarma
Cumartesi, Nisan 21, 2012Bu tarifi Ayşe Teyzem önerdi ve tam bir yaz klasiği olmaya aday. İçindeki malzemelerden taze soğan garip olur gibi gelmişti ama çok hafif, taze, ferah ve lezzetli oldu. Malzemesindeki taze otların bunda büyük etkisi var. Bu yemeği yazın sık sık yemeyi düşünüyorum. Aşağıdaki ölçülerle 4 kişilik oluyor.
Malzemeler:
- Yarım tavuk göğsü, bıçakla ince kıyılmış
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım demet taze soğan, ince kıyılmış
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- Yarım demet dereotu, kıyılmış
- Yarım demet nane, kıyılmış
- 4 adet domates, minik küpler halinde doğranmış
- 1 kaşık domates salçası,
- 1 kaşık biber salçası,
- Pul biber, karabiber, tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- Salamura veya taze üzüm yaprağı
Hazırlanışı:
- Yaprak dışındaki bütün malzemeler hazırlanıp bir kapta karıştırılır. İsterseniz biraz yoğurabilirsiniz.
- Malzemeyi küçük üzüm yapraklarına etli sarma gibi sarın.
- Tencerenin altına birkaç üzüm yaprağı yerleştirip üzerine sardığınız dolmaları dizin.
- En üste dolmalar üzerinde ağırlık oluşması için bir tabak yerleştirin.
- Dolu tencerenin 1/3'ü dolu olana kadar kaynar su ekleyin.
- Piştikten sonra üzerine yoğurt ve tereyağlı domates salçalı sos ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun,
6 Comments
Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBizim evde beğenilmedi biliyormusun.
Hıh.. diyen anne Çiğdem
Aa! Tüh! İçindeki otların fazlalığı beğenilmedi herhalde :(
YanıtlaSilınan tadını merak edıyorum.tavuklu sarma hiç yemedim..
YanıtlaSilellerine sağlık...
Ben ilk başta çok şüpheliydim ama taze nane tadı beni cezbetti. :)
YanıtlaSilDEĞİŞİK GELDİ BU BANA DENEMEK İSTERİM BU TARİFİ
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ
Teşekkür ederim Handecim,
YanıtlaSilİnşallah deneyip beğenirsin :)