Su Böreği
Cumartesi, Eylül 10, 2005- 6 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Peynirli iç için: - 300 gr beyaz peynir
- 500 gr tereyağ(yufkaların aralarını yağlamak için)
- 1 demet maydanoz
Hamurun hazırlanışı:
- 6 yumurta ve tuz bir tencerede çırpılır.Aldığı kadar elenmiş un ile sert bir hamur yoğrulur.Bir tanesi büyük 12 parçaya ayrılır.Üzeri nemli bir bezle örtülüp 20 dakika dinlendirilir.
- Her parça unlanarak 2 mm inceliğinde açılır.Büyük olan yufka yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayılır.
- Bir tencerede 2 litre su kaynatılır.İçine tuz atılır.Başka bir tencereye 2 litre soğuk su konur.
- Yufkalar ikiye bölünerek yarım yarım kaynar tuzlu suda 1dakika haşlanır,soğuk su bulunan tencereye alınır.Hafifçe silkeleyip tepsiye serilir.Her defasında eritilmiş yağ gezdirilir.
- İki haşlanmış yufkadan sonra bir haşlanmamış yufka bütün olarak serilir.Yufkalar yarılanınca rendelenmiş peynir ve ince doğranmış maydanoz konur
- Aynı şekilde kalan yufkalarda serilip kenarlarından sarkan parçalar üzerine çevrilir.Bolca yağlanır fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır.
2 Comments
lezize aynen tarifteki gibi yaptim, hersey muthis fakat boregin ustu kurudu, yani pismeden koyulan son hamur.tepsinin alti we ustundeki hamuru haslamadan koymustum,bolca yaglamama ragmen kurudu. nedeni bumu acaba?
YanıtlaSilYani iki haşlanmış yufkadan sonra kuru yfkayı serdiğiniz halde mi kurudu?
YanıtlaSil