Kaynar tuzlu suda 5-6 dakika haşlanır. Biraz soğuyunca (el yakmayacak kadar) küçük küçük parçalanır. Servis yapacağınız tabağa alınır.
Yoğurt çırpılır içine sarımsak rendelenir. Tereyağ eritilip kızdırılır. Bölünmüş köftenin etrafına önce yoğurt, sonra kızdırılmış tereyağ dökülür servis yapılır.
Bu yemek adana yöresinindir ve adı fellah köftesi diye geçer bazıları sarımsaklı köfte veya fıstıklı köfte de der.Ama bu yemeğin aslı bu değildir.Adanalı bir annenin kızı olarak size tarifini vereyim.
4 su bardağı ince bulgur 4 su bardağı sıcak su 2 tatlı kaşığı kimyon 2 tatlı kaşığı salça 6 yemek kaşığı un 2 yumurta tuz.karabiber
sosu
10 diş sarımsak 10 yemek kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı biber salçası kırmızı pul biber
yapılışı
ine buldurun içine sıcak su konulup 10 dakika bekletilir.Bekletildikten sonra diğer malzemeler içine konulur ve iyice karıştırılır.İyice karıştıktan sonra 1 YTL ebatında yuvarlaklar yapılır,ortalarına serçe parmakla hafifçe bastırılır.Bütün hamura bu işlem yapıldıktan sonra sıcak su dolu tencerede pişirilir.Bir tavada yağ,salça,pul biber ve sarımak kızdırılır.Köfteler piştikten sonra süzülür.Üstüne sos ve dilerseniz yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.
Canım onu bizde yapıyoruz ama Karakız köftesi olarak arşive girersen görebilirsin. Benim yaptığım anneannemin yemeklerinden ve başka bir adı var. Sevgiler,
5 Comments
Valla hepsi çok güzel olmuş, tek kelimeyle döktürmüşsünüz, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler Yeşim, amacımız yöresel yemekleri tanıtıp unutulmasını engellemek.. ee sizler de beğenince iki katı seviniyoruz..
YanıtlaSilBu yemek adana yöresinindir ve adı fellah köftesi diye geçer bazıları sarımsaklı köfte veya fıstıklı köfte de der.Ama bu yemeğin aslı bu değildir.Adanalı bir annenin kızı olarak size tarifini vereyim.
YanıtlaSil4 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı kimyon
2 tatlı kaşığı salça
6 yemek kaşığı un
2 yumurta
tuz.karabiber
sosu
10 diş sarımsak
10 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı biber salçası
kırmızı pul biber
yapılışı
ine buldurun içine sıcak su konulup 10 dakika bekletilir.Bekletildikten sonra diğer malzemeler içine konulur ve iyice karıştırılır.İyice karıştıktan sonra 1 YTL ebatında yuvarlaklar yapılır,ortalarına serçe parmakla hafifçe bastırılır.Bütün hamura bu işlem yapıldıktan sonra sıcak su dolu tencerede pişirilir.Bir tavada yağ,salça,pul biber ve sarımak kızdırılır.Köfteler piştikten sonra süzülür.Üstüne sos ve dilerseniz yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.
Canım onu bizde yapıyoruz ama Karakız köftesi olarak arşive girersen görebilirsin. Benim yaptığım anneannemin yemeklerinden ve başka bir adı var.
YanıtlaSilSevgiler,
Çok harika gözüküyor şu an deniyoruz. Teşekkürler.
YanıtlaSil