Salı, Ağustos 15, 2006

Ton Balıklı Semizotu Salatası


Malzemeler:

  • 1 kutu ton balığı
  • 1 demet semizotu
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı:

  1. Semizotlarının sap kısımlarını kesin. Yapraklarını iyice yıkadıktan sonra süzün.
  2. Çukur bir kaba mayonez, zeytinyağ, limon suyu, dövülmüş sarmısak, dereotu, hardal karabiber ve tuz koyup çırpın.
  3. İçine semizotlarını atın. Sos, semizotlarına iyice karışmalı. Semizotlarını salata tabağına alın. Ton balığını üzerine koyup limon dilimleriyle süsledikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...