Minik Köfteli Yayla Çorbası

Çarşamba, Kasım 15, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Tarifleri eklemeye menünün çorbasından başlıyorum;

Malzemeler;

  • 2 kaşık un
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 etsu tablet
  • 1 avuç pirinç

    Köfteleri için;

  • 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
  • 250 gr kıyma
  • Tuz, karabiber

    Sosu için;

  • Tereyağı (bu da tamamen sizin almak istediğiniz yağ oranına bağlı 1-2 kaşık yeterli olabilir)
  • Nane, Pulbiber

    Hazırlanışı;
    1. Un, yoğurt ve yumurtayı çırpın.
    2. İstediğiniz yoğunluğa göre suyunu koyun. Kaynaya kadar düzenli bir şekilde ara vermeden karıştırın.
    3. Kaynadıktan sonra etsu tableti ve 1 avuç pirinci atın. Pirinçler yumuşayana kadar kaynatın.

      Köfteler;

    4. Soğan, karabiber, tuz ve kıymayı yoğurun. Bundan fındıktan biraz daha küçük köfteler yapın.

      Sosu;

    5. Tereyağını eritin içine minik köfteleri atın ve kızartın. Köfteler kızardıktan sonra nane ve pulbiberi ilave edin ve 30 sn. daha kavurun, ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirin.
  • Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    You Might Also Like

    3 Comments

    1. yemekleriniz cok guzeller ellerinize saglik .bu mini kofteleri buzluga koyup misafir gelince cikarsak acaba nasil olurlar yapisirlarmi,pratik olmasi acisindan :)

      YanıtlaSil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkürler. Evet biz de köfteleri önceden yuvarlayıp hazırlıyoruz bazen. Sonra bir tepsiye yayıp buzlukta biraz (yarım saat kadar) donduruyoruz. Köfteler biraz donduktan ve yapışmayacak hale geldikten sonra bir buzdolabı poşetine koyup tekrar buzluğa koyuyoruz. Böylece hiç yapışmıyor ve kullanıma hazır oluyor :) . kolay gelsin.

        Sil

    Subscribe